PERICOL pentru Android, ALERTA Care Vizeaza Milioane de Telefoane

PERICOL Android ALERTA Vizeaza Milioane Telefoane

Android, cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile din intreaga lume, este in centrul unei noi alerte extrem de serioase care aduce in atentia a sute de milioane de oameni un pericol care nu ar trebui sa fie trecut cu vederea chiar atat de usor de catre oamenii care il folosesc in fiecare zi.

Android este tinta unui nou tip de malware care are denumirea Hook, el fiind gandit special pentru a fura date bancare ale oamenilor, sau pentru a ii spiona, astfel ca reprezinta un pericol major pentru foarte multa lume, iar in momentul de fata se si raspandeste cu rapiditate in diverse zone de pe glob, din pacate.

Android poate fi controlat in totalitate de catre acest malware, iar asta pentru ca hackerii care l-au creat pot trimite de la distanta comenzi catre telefoanele victimelor, ele permitand inregistrarea de capturi de ecrane, sau derularea unei varietati de actiuni, totul fara ca utilizatorul sa stie in realitate ce se intampla.

Malware-ul este atat de complex gandit incat poate sa deschida singur si aplicatii, precum WhatsApp, de exemplu, si sa trimita mesaje in locul utilizatorilor, astfel ca modul in care a fost gandit ar trebui sa le arate multor oameni de ce trebuie sa fie extrem de vigilenti atunci instaleaza aplicatii in telefoane.

“Malware-ul este anunțat ca „scris de la zero”. Acest lucru este discutabil, deoarece majoritatea bazei de cod rămâne cea de la Ermac, inclusiv unele comenzi în limba rusă care exprimă o neliniște inutilă față de lume, care în opinia noastră nu ar fi făcut tăietura dacă ar fi avut loc o revizuire corespunzătoare a codului.

Cea mai importantă adăugare în ceea ce privește capabilitățile vine sub forma a ceea ce criminalii numesc VNC. Virtual Network Computing (VNC) este o implementare specifică a unei aplicații de partajare a ecranului care oferă control de la distanță asupra dispozitivului. Malware-ul este capabil să efectueze o gamă largă de operațiuni pe dispozitiv, de la simularea clicurilor, până la completarea casetelor de text și efectuarea de gesturi.”