Comisia Europeana Reafirma Sustinerea pentru Tribunalul Crimelor de Razboi din Rusia

Comisia Europeana Reafirma Sustinerea pentru Tribunalul Crimelor de Razboi din Rusia

Comisia Europeana, prin vocea presedintelui Ursula von der Leyen, reafirma faptul ca isi confirma sustinerea pentru crearea unui tribunal care sa judece crimele de razboi care au fost comise de catre Rusia si soldatii sai in Ucraina in ultimul an de zile.

Ursula von der Leyen vorbeste mai jos despre ceea ce ar trebui facut din acest punct de vedere, anuntul fiind facut in cadrul unui discurs tinut la Kiev, alaturi de Volodimir Zelenski.

Este decizia lui Putin de a-și arunca neprovocat tancurile peste o graniță recunoscută internațional și de a dezlănțui armata Rusiei împotriva principiilor de bază ale Cartei ONU.

Din acest motiv, voi sprijini crearea unui tribunal dedicat crimei de agresiune. Și sprijinul comunității internaționale este crucial pentru ca acest lucru să se întâmple. Acesta este motivul pentru care suntem aici împreună astăzi.

În primul pas, trebuie să colectăm, să stocăm și să analizăm toate probele legate de infracțiunea de agresiune, pentru eventualele procese viitoare. Și pentru aceasta, Uniunea Europeană înființează un „Centrul Internațional de Urmărire a Crimei de Agresiune împotriva Ucrainei”, în cadrul Echipei Comune de Investigații privind Ucraina.

Ar trebui să ținem mereu cont: temelia păcii este menținerea Cartei ONU.