iOS 7 va contine schimbari radicale ale design-ului, va oferi o experienta de utilizare cu totul noua

  Jony Ive este de cateva luni de zile seful echipei care dezvolta iOS 7, cu numele de cod Innsbruck, si se pare ca el a comandat o schimbare radicala a design-ului sistemului de operare. Mai multe persoane care au avut ocazia de a folosi iOS 7, sau au primit informatii in legatura cu el, spun ca noul design seamana intr-o anumita masura cu interfata Metro a Windows Phone-ului si vorbim despre un design “plat”. iOS 7 va elimina o parte din “stralucirea” actualului design, va inlatura elementele interfatei care se aseamana cu obiecte din lumea reala, schimbarile afectand si modul in care functioneaza totul.

  Jony Ive intentioneaza sa elimine o buna parte dintre elementele de skeumorfism introduse de catre Scott Forstall, iar acest lucru duce la o schimbare a modului in care functioneaza destule aplicatii in iOS. La baza sistemul de operare ar urma sa functioneze aproximativ la fel, un va trebui sa invatam un nou mod de a il utiliza, insa schimbarile for fi numeroase si in unele cazuri radicale. Vorbim despre schimbari de design care afecteaza functionalitatea si modul in care stiam ca se utilizeaza aplicatiile, insa e greu de spus daca functii noi vor fi introduse in iOS 7.

  Aplicatiile native ale iOS 7 vor avea un design nou, tool bar-urile vor fi deasemenea regandite, tab bar-urile vor avea parte de aceleasi modificari si ele nu se opresc aici. Apple testeaza si posibila utilizare a swipe-urilor laterale pentru a accesa diverse functii ale sistemului de operare, intr-o maniera similara cu cea disponibila pentru trackpad-uri si Mac-uri, insa deocamdata nu se stie daca aceasta functionalitate va ajunge in iOS 7. Un exemplu este dat pentru sistemul expose de afisare a aplicatiilor care a fost testat pentru implementare in iOS 4, insa in final s-a ales task switcher-ul.

  Practic pentru iOS 7 ne asteapta o multime de schimbari care ne vor oferi un iOS cu o interfata noua si cu siguranta vom avea parte de o experienta de utilizare mult imbunatatita. Nu stiu cati dintre voi mai sperau ca Apple poate face schimbari radicale in iOS, insa iata ca ele vor avea loc. Apple urmeaza sa prezinte iOS 7 in cadrul WWDC 2013, sau poate intr-o coferinta ce ar putea avea loc mult mai devreme.