Bitdefender Antivirus for Mac a fost lansat exclusiv in Romania

  In cursul acestei dimineti compania Bitdefender a lansat exclusiv in Romania o noua versiune a Bitdefender Antivirus for Mac. Noua versiune a Bitdefender Antivirus for Mac va fi disponibila exclusiv in Romania timp de o saptamana de zile si aduce un motor de scanare complet refacut, care este mult mai rapid decat versiunea precedenta si este special gandit pentru sistemul de operare OS X. Separat de noul motor de scanare, noua versiune a Bitdefender Antivirus for Mac include tehnologita TrafficLight, mai exact o aplicatie web care filtreaza traficul web si blocheaza accesul la paginile cu malware.

  Mai multe detalii aveti in comunicatul de presa de mai jos, iar noua versiune a Bitdefender Antivirus for Mac poate fi descarcata urmand acest link.

Noul Bitdefender Antivirus for Mac lansat exclusiv in Romania

BUCURESTI, 08 August 2013 – Bitdefender, producatorul celei mai performante solutii antivirus din lume, lanseaza in exclusivitate pentru Romania o noua generatie de produse pentru utilizatorii de Mac.

Noul Bitdefender Antivirus for Mac va fi disponibil exclusiv in Romania timp de o saptamna de la lansare si aduce in premiera un motor de scanare complet nou, mult mai rapid decat generatia precedenta, dezvoltat special pentru cerintele sistemului de operare OS X.

Integrand tehnolgia TrafficLight – o aplicatie ce filtreaza traficul de web si blocheaza accesul la paginile cu malware – noul produs ofera utilizatorilor protectie completa pentru browsere-le principale (Safari, Chrome, Firefox) mai ales in ceea ce priveste atacurile de tip phishing. Ele raman o amenintare serioasa impotriva computerelor Apple.

“Am vazut in ultimii ani cresterea atacurilor informatice care vizeaza sistemul de operare OS X si constatam totodata ca au si o raspandire foarte violenta. Spre exemplu, raportat la baza totala de utilizatori ai sistemului de operare, Flashback a reusit sa infecteze un procent mult mai mare de computere, decat a reusit cel mai agresiv virus de Windows. Mai multe surse din industrie au dat numarul total de infectii cu Flashback ca fiind de peste 600.000 de useri, practic o populatie de dimensiunile unui oras european major. Este clar ca problema nu mai poate fi tratata superficial”, declara Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Impactul noului Antivirus for Mac asupra masinii este diminuat semnificativ datorita tehnologiei de scanare. Ea actioneaza selectiv, verificand doar fisierele noi sau cele care au suferit modificari. Astfel, Antivirus for Mac intervine doar atunci cand este cazul, amprenta sa asupra vitezei de lucru a calculatorului fiind extrem de redusa. In timpul scanarii sunt verificate atat amenintarile informatice caracteristice Mac-urilor, cat si cele pentru Windows. 

“Atata timp cat Macurile sunt conectate la o retea ele pot transmite catre ceilalti utilizatori anumite componente de malware scris special pentru Windows. Practic, fara sa fie direct infectate, sistemele OS X devin gazde care pot afecta reteaua per ansamblu. Este si acesta unul dintre motivele pentru care recomandam tuturor utilizatorilor de Mac sa foloseasca o solutie antivirus”, mai adauga Cosoi.

Un alt element imbunatatit fata de versiunea anterioara este dat de sistemul de alerte. La aceasta noua versiune, ele sunt integrate in sistemul de notificari al sistemului de operare OS X, astfel ca sunt mult mai putin intruzive si mult mai familiare pentru utilizatorii de Mac.