Huawei: Bruxelles vrea INTERZICEREA Produselor Companiei

Huawei are probleme si mai mari in Europa dupa ce de la Bruxelles vin cereri de a interzice produsele companiei chinezesti, iata cat de grava e situatia.

Huawei Bruxelles

Huawei se apropie incet, dar mai mult ca sigur, de o interzicere a echipamentelor sale de telecomunicatii 5G in Europa, iar asta pentru ca de la Bruxelles vine un mesaj care nu e prea incurajator. Philippe De Backer, ministrul comunicatiilor din Belgia, a afirmat in fata Parlamentului tarii ca serviciile de informatii au recomandat ca nivelul de securitate privind retelele 5G sa fie ridicat, iar asta inseamna o excludere a celor de la Huawei.

Huawei nu a avut pana acum vreo problema de acest gen in Belgia, dar daca de la Bruxelles vin mesaje care dau de inteles ca echipamentele lor nu sunt sigure, ele vor ajunge si la ochii altor lideri europeni. In momentul de fata in Belgia orice operator de telecomunicatii poate furniza echipamente pentru retelele GSM din tara, insa serviciile de informatii cer ca accesul sa fie restrictionat de catre guvern doar pentru furnizorii care sunt de incredere.

Huawei: Bruxelles vrea INTERZICEREA Produselor Companiei

Huawei ar urma sa aiba parte de o interdictie in Belgia in ceea ce priveste furnizarea de echipamente 5G pentru operatorii de telecomunicatii, iar asta pentru ca ministrul comunicatiilor sustine cererea serviciilor de informatii. Acestea vor ca nivelul re securitate pentru aprobarea echipamentelor de telecomunicatii sa fie ridicat de la 1 la 4, maximul fiind 5, deci ar fi vorba despre o restrictionare severa a controlului pe care l-a avea guvernul asupra procesului.

“Serviciile de securitate din Belgia au recomandat măsuri de securitate mai stricte pentru derularea telecomunicațiilor 5G, deoarece dezbaterea continuă despre potențialele riscuri ale gigantului tehnologic chinez Huawei se joacă în toată Europa. În prezent, nivelul de risc pentru 5G este unul, ceea ce le permite furnizorilor accesul fără restricții pe piață, însă recomandarea de a o ridica la nivelul patru, unul sub cel mai înalt nivel, ar permite guvernului să limiteze utilizarea tehnologiei de la companii „nesigure”.”

Huawei inca nu a fost interzisa de Comisia Europeana pentru furnizarea de echipamente de telecomunicatii in Europa, dar avand in vedere ca si la Bruxelles se recomanda acest lucru, e de asteptat ca decizia sa fie luata. Daca Belgia va decide sa restrictioneze accesul Huawei la furnizarea de echipamente de telecomunicatii 5G, atunci e improbabil ca alte tari importante sa nu o faca, iar viitorul companiei in Europa e tot mai nesigur.

Huawei a incercat sa se apere in ultimele luni in Europa in fata tuturor acuzatiilor si presiunilor pe care SUA le-a facut asupra partenerilor sai, iar acestia par sa inceapa sa cedeze dupa aproape 1 an de presiune constanta.