Tot ce trebuie sa stii despre iPhone OS 4.0 beta

iPhone OS 4.0 este disponibil de cateva zile si sunt sigur ca exista printre voi foarte multi care inca mai au intrebari in legatura cu noua versiune de iPhone OS asa ca in cele ce urmeaza voi incerca sa explic cele mai frecvente intrebari in legatura cu acest subiect.

1. De unde pot lua iPhone OS 4.0 beta ? Il pot folosi?

iPhone OS 4.0 beta este disponibil pe internet, Google va va ajuta sa il gasiti insa deocamdata NU il puteti folosi deoarece aceasta versiune beta a iPhone OS este disponibila doar pentru developeri, iar pentru ca voi sa o puteti folosi trebuie sa aveti serialul UDID a telefonului in contul unui developer. Totusi, iH8sn0w a anuntat ca va scoate o versiune de sn0wbreeze care ne va permite sa facem restore la iPhone OS 4.0 beta asa ca aveti putina rabdare si nu va apucati sa il instalati.

2. Aceasta versiune de iPhone OS 4.0 este cea finala?

Nu, aceasta versiune de iPhone OS 4.0 este una beta, disponibila doar pentru developeri si functioneaza DOAR pentru o anumita perioada de timp, dupa care Apple o va bloca si va lansa o noua versiune beta mult imbunatatita.

3. Daca am facut/fac update la iPhone OS 4.0 voi putea folosi telefonul?

iPhone OS 4.0 beta vine cu baseband-ul 05.13.03, versiune de baseband care NU poate fi decodata si NU va fi decodata pana la vara, deci daca faceti update la iPhone OS 4.0 si NU aveti un telefon neverlocked atunci nu veti mai putea folosi functia de telefonie a telefonului pana la vara.

4. Am facut update la iPhone OS 4.0 din iTunes dar imi apare ecranul Emergency Mode(iconita iTunes si un cablu), ce fac acum?

Am detaliat la punctul unu conditiile de folosire a iPhone OS 4.0 beta, deci tu NU esti trecut in contul unui developer asa ca NU poti folosi aceasta versiune de iPhone OS 4.0.

5. Am facut update la iPhone OS 4.0 din iTunes, cum fac jailbreak/decodare?

In momentul de fata MuscleNerd a demonstrat ca iPhone OS 4.0 poate fi jailbreak-uit insa momentan nu exista vreun soft disponibil care sa faca asta, pentru decodare NU exista nimic si nici nu va exista pana la vara.

6. Am iPhone 3G cu bootloader 5.08 si am facut update la iPhone OS 4.0 beta, pot face downgrade de baseband?

Nu, deocamdata nu exista nici un program care sa faca acest lucru.

7. Am facut update la iPhone OS 4.0 beta, cum pot reveni la firmware 3.1.2/3.1.3?

Daca ai un iPhone 3G atunci e foarte simplu, urmeaza acest tutorial. Daca ai un iPhone 3GS atunci lucrurile se complica putin deoarece trebuie sa ai SHSH salvat in Cydia pentru a face restore la firmware 3.1.2, dar daca ai poti folosi acest tutorial pentru a reveni la vechea versiune de firmware. Daca nu ai nevoie de firmware 3.1.2 atunci poti face linistit restore la firmware 3.1.3 din iTunes.

8. Am incercat sa fac update la iPhone OS 4.0 beta din Windows dar primesc o eroare, de ce?

Se pare ca in momentul de fata DOAR utilizatorii de Mac pot face update la iPhone OS 4.0 beta, iar utilizatorii de Windows trebuie sa astepte ca Apple sa rezolve aceasta problema.