Important! Ignorati orice e-mail legat de un iTunes update

S-ar parea ca de cateva zile anumiti clienti ai Apple au primit e-mails in care erau anuntati ca o noua versiune de iTunes este disponibila pentru download, insa nu de pe site-ul Apple ci de pe o locatie externa. E-mailul anunta posesorii de iPad ca trebuie sa isi tina la zi software-ul pentru a beneficia de toate update-urile pentru a-si imbunatati performanta tabletei si a rezolva problemele de securitate insa in realitate acea versiune de iTunes este infectata cu un virus destul de rau.

BitDefender este ca intotdeauna pe pozitii si avertizeaza posesorii de iPad sau utilizatorii de iTunes sa nu instaleze aceasta “noua” versiune deoarece virusul din ea cauta prin registre pentru toate serialurile programelor instalate in PC, salveaza parolele pentru conturile ICQ, Messenger sau POP3 dar mai important decat atat deschide accesul in PC-ul vostru celor care au lansat acest virus pe internet.

Nu instalati iTunes din alta parte decat apple.com daca nu sunteti 100% sigur ca respectiva versiune este curata, fara virusi sau alte modificari care ar putea aduce atingere securitatii PC-ului si datelor aflate in el.

Utilizatorii de Mac pot sta linistiti, doar Windows-ul are de suferit.