Noile MacBook Pro au performante aprope duble fata de generatia anterioara

Ieri Apple a lansat o noua serie a MacBook Pro in care a ales sa implementeze noua arhitectura Sandy Bridge “reparata” de Intel dupa problemele avute anul trecut. Daca veti privi graficul de mai sus veti observa ca noile Mac-uri au performante aproape duble fata de cele din generatia trecuta lansata acum doar 1 an de zile. Pretul este acelasi, performanta este dubla deci din punctul meu de vedere Appe a reusit sa produca niste laptop-uri extraordinar de performante dar care nu sunt accesibile chiar oricui. Noile Mac-uri au performante chiar mai bune decat ale unui iMac cu procesor i7, deci v-ati putea orienta catre un MacBook Pro de 15 inch cu i7 la 2.2 Ghz daca doriti portabilitate si putere de calcul.

The performance of the new MacBook Pros is amazing. The slowest MacBook Pro performs on par with the fastest previous-generation MacBook Pro, and the fastest MacBook Pro is 80% faster than the fastest previous-generation MacBook Pro.

In fact, if you look at our Mac Benchmark charts, you’ll see that the fastest MacBook Pro is faster than a lot of Mac Pros (including the current generation of Mac Pros). The new MacBook Pros truly are portable workstations.

Din pacate preturile acestor produse sunt mai mult decat prohibitive avand in vedere ca un MacBook Pro potent costa minim 2199$, insa pentru cei care au nevoie de un laptop puternic investitia merita.

12 COMENTARII

  1. Pai exista BootCamp…..mai nativ decat sa booteze in windows nu prea imi imaginez cum ai vrea sa fie…:) Daca vrei, poti sa il faci sa fie exact ca un Acer….doar ca nu prea e asta ideea

  2. Da! Super super 🙂 au facut-o din nou… Multumim celor de la intel in primul rand… Apple parca umbla la design si da comanda la Intel, care executa tot ce li se spune… Deja e zarva multa din primele 2 zile, impresionant!
    Partea buna este ca preturile au ramas la fel…

  3. @Andreybej: Poți, fiecare Mac vine cu BootCamp, cu care îți poți configura Mac-ul să boot-eze în Windows (dual boot cu Mac OS, deci Windows rulează nativ și driver-ele pentru hardware-ul Apple sub Windows sunt instalate de BootCamp). Însă te va costa licența de Windows (retail, nu OEM, că Apple nu e OEM de Windows), de antivirus și pentru restul utilitarelor fără de care experiența Windows ar fi de nesuportat. Și ai pierde incomparabila experiență Mac.

  4. @Tudor: Rulează Windows mai bine decât orice PC generic, însă limitările din Windows vor face să nu fie utilizate la maxim capabilitățile unui astfel de MacBook Pro (de ex. sub Win7 nu ai niciun folos din cele 8 core-uri virtuale de care dispune un astfel de MBP și nici de Thunderbolt probabil nu știe).

  5. @ Tigris Regalis vrei sa spui ca Wn 7 nu este capabil sa recunoasca 8 core-uri in cazul in care este rulat de pe un MBP?

    @ zaone
    Daca un MacBook Pro potent incepe de la minim 2199$ nu cred ca e o investite asa de buna, la banii aia te poti orienta la Laptop-uri Alienware si zic numai asa pentru o comparatie fiind mai puternic d.p.d.v hardware fata de Macbook la banii aia( nu ca oricare alt laptop ar merita banii aia doar daca ti-ar face utilizarea lor semnificativ mai usoara, parerea mea). Pentru ce ar vrea oamenii laptopuri puternice?Ori pentru jocuri ori pentru modelare grafica,3d programe puternice ca 3dsmax, maya etc. si tot vor fi limitati de marimea acestora de 15″ si 17″ si asa ar fi mai folositor un desktop pentru bani mai putini si hardware mai puternic.

  6. @VladTGS Hai sa iti zic eu cum e cu Alienware, ca si pe mine ma pasiona la un moment dat. E un fel de strutocamila, adica are 5-6 kg, vreo 8 ventilatoare care cand pornesc nu te mai auzi cu persoana care e langa tine si ‘autonomie’ de vreo 40 min….maxim. Nu il poti tine pe picioare ca te arzi si e imposibil sa scrii la tastatura ca e mult prea gros. Si la 2200 de usd ma indoiesc ca e mare diferenta de hardware dintre ele….varfu de gama de la Alienware sare de 4000 usd.
    Eu lucrez in modelare si grafica 3d (3dsmax) si ma gandesc foarte serios la un MBP. Acum am un Hp cu i7 dar la 1.6 Ghz….Si win7 recunoaste 8 nuclee. Daca dati ctrl-alt-del o sa vedeti.

  7. Cine vrea o gioarsa cu Windows poate sa isi ia un rahat de Acer cu 399 euro . Cine vrea Mac ia Mac .

    P.S. Mac-ul nu este pentru copii din Romania care cu banii de alocatie isi incarca prepayul de Cosmote , sa poata da beepuri .

    P.S.2 Mac-ul nu este pentru Counterstrike !!!

  8. Nu spun că Win7 nu recunoaște mai multe core-uri, dar irosește o mare parte din potențial cu ineficiența inerentă și majoritatea aplicațiilor sub Windows oricum rulează doar pe un singur core (de aceea nu ai niciun beneficiu de la cele 8 core-uri, cum am spus), de unde alt potențial irosit, la care se adaugă faptul că antivirusul și celelalte utilitare necesare la Windows, precum și serviciile de update, de indexare, etc., care tot rulează în fundal, irosesc alte resurse inutil, deci în final ai mai puține beneficii de la configurația unui astfel de MBP dacă o încorsetezi cu Windows.