Prima Pagina aplicatii Apple blocheaza accesul la Cydia in propriile magazine

Apple blocheaza accesul la Cydia in propriile magazine

Apple e impotriva jailbreaking-ului, impotriva decodarii si cu fiecare versiune noua a iOS incearca sa blocheze toate exploit-urile folosite de hackeri in solutiile proprii de jailbreka si decodare. Mai nou Cydia este blocata in magazinele Apple astfel da ca daca te conectezi la o retea Wi-Fi a unui magazin Apple si deschizi Cydia, pe prima pagina a aplicatiei va fi afisata prima pagina a site-ului Apple.com. Acum cateva luni anumiti operatori din Marea Britanie au facut un gest asemanator dar dupa cateva zile au redat utilizatorilor accesul la aplicatia favorita. Apple nu va proceda la fel si va mentine accesul blocat la aplicatia Cydia iar asta spune multe despre cat de “legal” este jailbreak-ul in fata celor de la Apple.

Nici nu vad de ce ar fi dorit Apple sa blocheze accesul la Cydia din propriile magazine din moment ce lumea nu prea merge acolo ca sa instaleze tweak-uri sau sa isi decodeze terminalul.

 • KlaudiNhO

  vreau sa stiu de ce imi stergi comentariile ??????????

  chiar de fiecare data scrie la subiect

  care-i pb ???

 • Habar nu am unde a disparut comentariul tau, nu am sters nimic.

 • edy

  Asta cu lupta impotriva jaibreakului e la fel ca lupta cu morile de vant, sau cu lupta impotriva evaziunii fiscale in romania 😛

 • Parerea mea este ca toata chestia este o simpla miscare de marketing… In opinia mea Apple doar nu vrea sa opreasca toata industria jailbreakingului si a unlockului. Pentru ei este un avantaj ca exista si un sector de piata care cumpara ideviceuri desi nu le folosesc “legal”. Orice terminal in plus vandut inseamna bani… Orice terminal Apple revandut(secondhand) tot bani pentru ei inseamna… In cazul in care stopau de tot jailbreakul, din pacate pentru ei cifrele de vanzare in apple store ar fi ramas aceleasi daca nu mai mici. Daca nu ar fi existat jailbreakul, eu si cei din jurul meu care au iphone/ipod/ipad nu ar fi avut aceste ideviceuri din simplul motiv ca ar fi fost cam la fel de cool si useless ca un vertu(exagerez). Totusi apple stie foarte bine ce face si ce are in spatele marului… Ma gandesc ca devteam, saurik si care mai sunt cu jailbreaku au legaturi foarte stranse cu apple pe la spate, e doar o presupunere si oricum eu, la fel ca si apple, multumim hackerilor ca exista.

 • danpuf

  din moment ce lumea nu prea merge acolo ca sa instaleze tweak-uri sau sa isi decodeze terminalul.

  in-propriile-magazine

  prea tare

  daca as pute a m-as duce la iei in magazine sa ma joc angry birds luat de pe installous si chiar le-as cere niste pareri despre ce aplicatii sa mai incerc

 • Anon

  Asta cu filtrele e de prost gust, la fel si articolul, cine dracu se limiteaza doar la accesarea directa din terminal a aplicatiei Cydia cand se poate folosii un proxy tool sau VPN pentru a face bypass.

 • Ce anume are articolulc a nu inteleg? Sau comentezi doar ca asa ti se pare tie bine?

 • Tzapone

  Dar daca jailbreak-ul e legal…nu ar putea fi dati in judecata?
  Adica eu daca vreau sa intru pe Cydia de ce sa nu ma lase ei?

  Intreb si eu…nu sariti….

 • Tigris Regalis

  Teoriile astea conspiraționiste cu favorizarea clandestină a JB / unlock de către Apple mi se par complet pe lângă realitate: Apple are de câștigat atât cu blocarea terminalelor (vânzarea la preț subvenționat de operatori atrage mai mulți clienți pentru iPhone și AppStore), cât și cu AppStore, deci n-ar avea niciun rost să-și auto-saboteze aceste surse de venit permițând eludarea subvenției în dauna operatorilor sau piratarea aplicațiilor din AppStore în dauna dezvoltatorilor, deoarece operatorii și dezvoltatorii sunt parteneri de afaceri fără de care platforma iOS n-ar avea niciun viitor, deci în final Apple ar avea de pierdut dacă permite să-i fie afectați partenerii de afaceri.

  Dar românul e obișnuit să vadă conspirații peste tot – mai ales acolo unde nu sunt! 😉

 • TheDog

  atat timp cat te conectezi la un Wi-Fi care apartine apple nu ai cum sa ii dai in judecata.. e reteaua lor si o seteaza cum doresc.
  Daca ar fii general valabila chestia asta, adica sa se intample pe orice retea, atunci e alta mancare de peste

 • Stefan

  @zaone Stai linistit ! Anon nu vroia decat sa ne arate ca stie de proxy tool sau VPN.

 • Tigris Regalis

  @Tzapone: Faptul că JB este legal (în SUA) înseamnă că autoritățile americane nu-i vor urmări și pedepsi pe cei care o fac. Apple este însă în drept să facă ce vrea cu hotspot-urile din magazinele proprii și dacă vrea să limiteze accesul la anumite site-uri, o poate face. Nici tu nu ești obligat să permiți oaspeților tăi acces nelimitat la toate site-urile de pe net, când vin la tine în vizită.

 • Tzapone

  Am inteles;)

  Ms @TheDog si @Tigris Regalis

 • @Tigris eu vad o strategie de marketing, iar tu vezi o conspiratie, fiecare cu aia masii… Dar nu am perspectiva asta pentru ca sunt roman… Totusi raman la opinia mea dat fiind faptul ca este vorba de o companie de anvergura Apple si daca ar fi vrut cu adevarat sa omoare aceasta industrie ilegala ar fi facut-o fie in instanta intr-un fel sau altul… Sau creand “a win, win situation” angajandu-i pe baietii destepti sa lucreze pentru ei eventual pe partea de security.
  Strategii de marketing exista mai multe decat poate “romanul” sa vada. Unii dintre noi vedem conspiratii in loc de uzine de facut bani…

 • Tigris Regalis

  @Tuder Ion Codarnai: Și de ce ar dori Apple se renunțe la banii de la operatori sau de la vânzările din AppStore? De ce ar dori să-și fure aliații și să-i facă să renunțe, până la urmă, la colaborare pentru că nu au profit din ea? Și cu cine să se asiocieze în locul operatorilor și al dezvoltatorilor onești? Cu economia gri (hacker-ii) și cu cea neagră (pirații de software), care funcționează după reguli anarhice / impredictibile și care are ca principiu “fiecare să ia cât poate și fără să plătească”? Ce mai strategie de marketing ar fi și asta … !?

  Iar angajarea hacker-ilor este neproductivă din mai multe puncte de vedere: cel care dărâmă nu știe neapărat să și construiască (dacă găsește găuri într-un sistem, nu are neapărat soluția pentru a le astupa în mod eficient; întotdeauna este mai greu să construiești decât să dărâmi), apoi băieții răzvrătiți rareori acceptă ierarhia dintr-o firmă și munca după program, la birou, și în fine probabil le face mai multă plăcere să lucreze într-o gașcă, sub nume conspirative și cu senzația de luptători din “rezistență” care se opun “sistemului”, decât ca niște oameni obișnuiți care merg la servici (pe care probabil îi consideră “rotițe” în sistem și n-ar vrea să fie în locul lor).

 • luckskywalker

  in primul rind cei care instaleaza jailbreack pt aplicatii sparte nu vor cumpara aplicatiili mai bine renunta. cine vor sa cumpere o sa cumpere oricum asa ca trebe exploatata si piata aceasata , adica cei care nu vor cumpara aplicatii, apple cistiga din vinzari de deviceuri, si dazvoltatorii nu pierd nimic.
  am instalat angry birds am jucat 30 min si cam atit , pot sal sterg si nu las cumpara.
  multi hackeri sint angajati la firme de soft si in timpul liber se ocupa cu spargerea softului, pt simplu motiv sa vada daca sint in stare sa faca, pt renume, hobby.