Tutorial: Cum poti muta temporar iconita Newsstand intr-un folder

    Newsstand este o noua aplicatie implementata de catre Apple in iOS 5 care in realitate este un fel de folder in care sunt disponibile toate abonamentele noastre pentru reviste/ziare din App Store. Aplicatia functioneaza pe un principiu asemanator cu cel din iBooks, adica arata la fel si afiseaza la fel abonamentele in ecran, mai exact sub forma rafturilor dintr-o librarie. Problema cu aceasta aplicatie sta in faptul ca ea nu poate fi mutata de pe ecranul principal al dispozitivelor noastre, cel putin nu permanent asa cum se intampla in cazul restului aplicatiilor.

    Pentru cei care doresc sa scape de Newsstand exista acum un mic ghid care va muta doar temporar aplicatia intr-un alt folder. Procedura este simpla dar necesita rapiditate altfel nu va functiona. Pur si simplu faceti un folder si imediat ce folderul este gata mutati iconita Newsstand in el. Desigur ca trebuie sa faceti aceasta miscare in mai putin de o secunda dupa crearea folderului altfel aplicatia va refuza sa fie mutata in el. Eu unul nu am reusit sa fac acest lucru insa altii au reusit si aveti dovada in imaginea de mai sus.

    Desigur ca de indata ce deschideti Newsstand ea va fi automat afisata in Springboard insa daca nu o utilizati deloc nu ar trebui sa aveti probleme. In viitor vor fi sigur tweak-uri disponibile care vor face aceasta mutare insa deocamdata trebuie sa o facem singuri.

UPDATE: Folosind tweak-ul NoNewsIsGoodNews puteti muta Newsstand intr-un folder. Desigur ca pe iPad 2 si iPhone 4S tweak-ul nu poate fi utilizat.