Steve Jobs – omul care nu respecta regulile si isi schimba des masina

    Steve Jobs a fost un rebel, cel putin asa il descrie Walter Isaacson, si pentru el regulile nu aveau o prea mare importanta. De aceea il vedem parcand in zona special facuta pentru oamenii cu handicap, de aceea nu avea instalate pe masina placutele de inmatriculare primite de la politie. Pentru a evita instalarea lor Steve Jobs a gasit o “scapare” a legii din California si s-a folosit de ea pentru a nu isi monta placute de inmantriculare. Se pare ca in California orice sofer care isi achizitioneaza o masina noua poate circula 6 luni de zile fara a isi instala placutele de inmatriculare.

Steve (or someone close to him) spotted a loophole in the California vehicle laws.  Anyone with a brand new car had a maximum of six months to affix the issued number plate to the vehicle.

So Jobs made an arrangement with the leasing company; he would always change cars during the sixth month of the lease, exchanging one silver Mercedes SL55 AMG for another identical one.  At no time would he ever be in a car as old as six months; and thus there was no legal requirement to have the number plates fitted.

One might also assume that the leasing company was happy – they had an endless supply of luxury cars to on-sell with the previous driver being none-other that Steve Jobs.

That would be a win-win-win situation for Steve, the leasing company and for the subsequent buyer.

    Conform celor de la The Loop, Steve Jobs avea o intelegere cu dealerii de la care isi cumparase Mercedesul SL55 AMG si la fiecare 6 luni de zile isi schimba masina pentru a nu utiliza placute de inmatriculare. Povestea pare ciudata insa aparent Steve Jobs ar fi fost dispus sa faca acest lucru doar pentru a putea conduce in California fara placute de inmatriculare la masina sa.