Siri – cenzura si cum poate fi imbunatatit un sistem imperfect

    Probabil putini dintre voi stiu asta dar Apple pretuieste foarte mult valorile familiei si incearca sa ofere utilizatorilor cel mai bun continut in App Store. In ideea protejarii minorilor Apple a refuzat includerea pornografiei in App Store si interzice aplicatii in care se folosesc, cuvinte obscene. In iOS exista un meniu special in care utilizatorii pot bloca aproape orice din terminalele lor iar Siri este desigur inclus. Utilizatorii pot bloca Siri de tot sau pot bloca afisarea cuvintelor obscene si dupa cum vedeti in imaginea de mai sus, injuraturile sunt pur si simplu cenzurate. Probabil orice poate fi cenzurat in Siri insa aceasta optiune mi se pare chiar inutila.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WtIw1RLv8Hw[/youtube]

    Trecand la lucruri serioase, dimineata v-am prezentat clipul video de mai sus in care Siri facea respring unui iPhone 4S prin simpla rostire a unei comenzi. Aceasta este practic o functie extrem de importanta a Siri, o functie limitata acum dar o functie care in viitor ar putea schimba modul in care comunicam cu asistentul celor de la Apple. Practic Siri nu poate deschide aplicatii, website-uri, nu poate descarca aplicatii, carti sau muzica insa existenta acelei functii da de inteles ca acest lucru este posibil. Apple va implementa mai devreme sau mai tarziu comenzi vocale care permit asistentului Siri sa faca tot ceea ce am spus mai sus si de indata ce va face acest lucru va transforma iPhone 4S intr-un dispozitiv pe care foarte multi vor dori sa il aiba in buzunar.

   Pe de alta parte trebuie luata in considerare si problema recunoasterii comenzilor vocale, o problema cu care foarte multi se confrunta. Siri recunoaste acum doar 3 limbi si la limba engleza cateva accente insa Apple vinde iPhone 4S in 29 de tari deja. Vorbim despre cateva zeci de limbi pe care Siri nu le recunoaste si vorbim despre utilizatori care nu se pot bucura de toate functiile asistentului. In momentul de fata Siri este doar o tentativa de a face, ceva cu adevarat extraordinar dar vom privi Siri cu alti ochi abia cand suportul pentru limbi va fi extins si impreuna cu el va fi extins suportul pentru cautari locale.