Cercetatorii germani dezvolta o metoda de a face ecranele \”rezistente\” la amprente

   Apple se lauda de cativa ani ca produce terminale ale caror ecrane sunt tratate cu un strat oleophobic care nu permite formarea asa-ziselor urme de grasime in timpul utilizarii. Ei bine in realitate Apple are o echipa de marketing desteapta insa care la partea de practica nu se descurca prea bine deoarece tot ce ni se spune este nimic mai mult decat o mare minciuna. Pentru a rezolva acest gen de probleme o echipa de cercetatori germani a reusit sa foloseasca lumanarile pentru a face ecranele “rezistente” la amprente.

By holding a glass slide over a candle, the scientists were able to deposit spheres of black soot 30 to 40 nanometers in diameter on its surface, creating the precise kind of texture that would repel oil. While it’s been known what kind of surface roughness would be necessary for oil-repellency, creating it had previously proven difficult. To prevent the soot from rubbing off, the glass slide was then coated with a layer of silica just 25 nanometers thick, and baked at 1,112 degrees Fahrenheit to render it transparent. 

  Cercetatorii germani au reusit sa faca un strat format din siliciu si funingine numit “superamphiphobic” care aparent ar proteja ecranele impotriva apei si uleiurilor. Desigur ca nu se stie cat de bine functioneaza acest sistem deocamdata deoarece teste oficiale nu au fost efectuate insa eu unul sunt reticent in privinta utilitatii sale. Pana acum niciun producator nu a reusit sa lanseze un terminal mobil a carui ecran sa fie “rezistent” la amprente si nici nu cred ca vom vedea un asemenea dispozitiv in viitorul apropiat.