Prima Pagina 3D Apple breveteaza interfata 3D pentru iDevice-uri

Apple breveteaza interfata 3D pentru iDevice-uri

   Nu am mai vorbit de ceva vreme despre un brevet de inventie a companiei Apple insa astazi am pentru voi unul interesant inregistrat pentru o interfata 3D dedicata iDevice-urilor noastre. Brevetul de inventie inregistrat de catre compania Apple descrie o noua interfata care ar fi controlata de utilizatori folosind un ecran touchscreen dar si senzorul de proximitate si giroscopul. Practic Apple ne prezinta o interfata in care utilizatorul ar putea schimba perspectiva din care sunt prezentate imaginile pe ecran si senzorii implementati in iDevice ar lucra in tandem cu touchscreen-ul pentru a permite unui utilizator sa foloseasca sistemul de operare.

Due to the limited size of the typical display on a mobile device, a 3D GUI can be difficult to navigate using conventional means, such as a finger or stylus. For example, to view different perspectives of the 3D GUI, two hands are often needed: one hand to hold the mobile device and the other hand to manipulate the GUI into a new 3D perspective. 

   Apple sustine in brevetul sau de inventie ca utilizatorii ar putea naviga prin interfata din iOS folosind doar senzorii din iDevice-uri, fara a atinge touchscreen-ul, un lucru destul de interesant insa departe de realitate, din punctul meu de vedere. Apple breveteaza multe tehnologii insa din pacate foarte putine dintre ele ajung sa fie efectiv utilizate de catre noi asa ca nu va puneti mari sperante in a o vedea pe aceasta in iOS prea curand.

 • pai le breveteaza ca sa nu le foloseasca altii, sau daca vor, sa plateasca licenta, adica brevetele de inventie stagneaza progresul, iar aici a avut mari merite mult iubitul steve. restrictii prea multe, eu stiu ca oamenii invata numai prin restrictie, dar parca este prea mult.

 • Alina Costin

  Este ca si cum a-i face sex fara sa finalizezi, m-am saturat de “restrictiile” apple !
  Ne da cu țuțuroiu tehnologie … Este ca si cum a-i vrea sa te speli intr-o incapere plina cu aburi… apa este acolo dar sub alta forma, si tu stai si te freci si te samponezi ca prostul ca tot jegos ramai 🙂

 • noji

  ai incercat applicatia i3D? este foarte posibil ceea ce vor sa faca doar cu ajutorul accelerometrului si al giroscopului si eventual al unui noi senzor de proximitate pentru schimbarea perspectivei

 • Locohaust

  Este cam acelasi lucru ca acea app care se foloseste de camera frontala pt a iti schimba unghiul de vizualizare, dar aici se foloseste giroscopul, care nu cere aceeasi energie. Adica este mai desteapta inv asta.

 • Lucianian

  ai, nu a-i !!!

 • Sorin Vestemean

  ei breveteaza anumite inventii dar trebuie timp destul pana sa fie acceptate

 • Liviu

  Dragei mei colegi , vin si eu cu o intrebare umila . Unde este giroscop in iDevice? Giroscopul este o constructie mecanica cu o piesa interna aflata in viteza mare de rotatie . Rog un coleg mai priceput sa imi dea informatia cu pricina daca nu cer prea mult …

 • Este in iPad, iPhone 4, iPod Touch 4G, iPad 2 si iPhone 4S. http://www.apple.com/iphone/specs.html Three axis gyro.

 • liviu

  Da , aveti dreptate , e un giroscop electronic , obtinut din combinarea unui senzor de camp magnetic si un accelerometru pe 3 axe.