Dev Team lucreaza la o solutie de unlock pentru iPhone 4S, recomanda un downgrade la iOS 5.0.1

31

   Ieri v-am spus ca MuscleNerd a anuntat pe Twitter faptul ca noua solutie de untethered jailbreak pentru iPhone 4S va functiona si cu iOS 5 pentru a da posesorilor acestui terminal posibilitatea de a isi pastra baseband-ul intact in vederea lansarii unei solutii de decodare. Astazi aflam ca aceasta solutie de jailbreak pentru iOS 5 va fi disponibila la o zi sau doua dupa cea pentru iOS 5.0.1 si ca o solutie de unlock pentru iPhone 4S este in lucru. Problema este ca Dev Team recomanda posesorilor de iPhone 4S sa faca restore la build-ul 9A405 al iOS 5.0.1 daca au instalat build-ul 9A406 intre timp. Build-ul 9A405 al iOS 5.0.1 pentru iPhone 4S a fost lansat acum cateva luni in iTunes insa in decembrie Apple a lansat build-ul 9A406 pentru a rezolva unele probleme cu cartelele SIM si probabil pentru a da posibilitatea de a extrage Siri pentru portarea pe vechile terminale.

   MuscleNerd spune ca build-ul 9A405 are un baseband diferit de cel din 9A406 si ca o posibila solutie de unlock ar putea veni pentru acel initial build al iPhone 4S. Daca aveti nevoie de unlock pentru iPhone 4S atunci MuscleNerd va recomanda sa instalati build-ul 9A405 al iOS 5.0.1 pentru a fi siguri ca solutia de unlock va functiona cu terminalul vostru. Apple semneaza SHSH-uri pentru ambele build-uri ale iOS 5.0.1 pentru iPhone 4S asa ca voi puteti reveni la vechiul build 9A405 prin descarcarea acestui ipsw si folosirea sa pentru restore. Procedura este simpla, trebuie doar sa conectati iPhone-ul la calculator, sa deschideti iTunes, sa tineti apsat butonul shift(alt+o pe Mac) in timp ce apasati Restore din iTunes, sa alegeti ipsw-ul descarcat si sa asteptati pana se termina restore-ul.

   Nimeni nu stie cand va fi disponibila solutia de unlock insa MuscleNerd spune ca build-ul vechi al iOS 5.0.1 are cele mai mari sanse de a fi decodat.