Dev Team lucreaza la o solutie de unlock pentru iPhone 4S, recomanda un downgrade la iOS 5.0.1

   Ieri v-am spus ca MuscleNerd a anuntat pe Twitter faptul ca noua solutie de untethered jailbreak pentru iPhone 4S va functiona si cu iOS 5 pentru a da posesorilor acestui terminal posibilitatea de a isi pastra baseband-ul intact in vederea lansarii unei solutii de decodare. Astazi aflam ca aceasta solutie de jailbreak pentru iOS 5 va fi disponibila la o zi sau doua dupa cea pentru iOS 5.0.1 si ca o solutie de unlock pentru iPhone 4S este in lucru. Problema este ca Dev Team recomanda posesorilor de iPhone 4S sa faca restore la build-ul 9A405 al iOS 5.0.1 daca au instalat build-ul 9A406 intre timp. Build-ul 9A405 al iOS 5.0.1 pentru iPhone 4S a fost lansat acum cateva luni in iTunes insa in decembrie Apple a lansat build-ul 9A406 pentru a rezolva unele probleme cu cartelele SIM si probabil pentru a da posibilitatea de a extrage Siri pentru portarea pe vechile terminale.

   MuscleNerd spune ca build-ul 9A405 are un baseband diferit de cel din 9A406 si ca o posibila solutie de unlock ar putea veni pentru acel initial build al iPhone 4S. Daca aveti nevoie de unlock pentru iPhone 4S atunci MuscleNerd va recomanda sa instalati build-ul 9A405 al iOS 5.0.1 pentru a fi siguri ca solutia de unlock va functiona cu terminalul vostru. Apple semneaza SHSH-uri pentru ambele build-uri ale iOS 5.0.1 pentru iPhone 4S asa ca voi puteti reveni la vechiul build 9A405 prin descarcarea acestui ipsw si folosirea sa pentru restore. Procedura este simpla, trebuie doar sa conectati iPhone-ul la calculator, sa deschideti iTunes, sa tineti apsat butonul shift(alt+o pe Mac) in timp ce apasati Restore din iTunes, sa alegeti ipsw-ul descarcat si sa asteptati pana se termina restore-ul.

   Nimeni nu stie cand va fi disponibila solutia de unlock insa MuscleNerd spune ca build-ul vechi al iOS 5.0.1 are cele mai mari sanse de a fi decodat.

31 COMENTARII

  1. Da Da si marmota invelea ciocolata in staniol…. de cand a aparut iPhone 4 ei tot lucreaza la solutie cred ca o perfectioneaza se pregatesc sa o lanseze cand apare iPhone 5 6 7 8…bla bla bla

  2. Jailbreak apare indifferent de baseband, daca nu au spus ei diferit, nu vad dc cei pe care nu ii intereseaza unlock nu pot ramane pe noul build .

  3. @liviu: Pai nu e publica pe blog, ei acolo publica doar cand se lanseaza ceva sau cand exista informatii foarte importante despre o solutie de jailbreak. Articolul meu are o alta sura.
    @catanzaro27: Downgrade-ul de baseband e posibil oricand daca Apple semneaza SHSH-uri. Fara semnarea SHSH-urilor de la Apple nu poti face nimic.

  4. Mda siguur va iesi unlock ca si pt iphone 4 , de un an se lauda ca lucreaza la unlock pt baseband-uri noi la iph4 si nimic inca asa ca sunt trustless baietii de la devteam

  5. ok mss de informatie , eu sunt mai incepator , sa speram ca va aparea solutia asta cat mai repede …. spor la treaba in continuare

  6. Mda, deci SHSH-urile salvate de Tiny, iFaith, Cydia sunt un fel de half an SHSH. Pastreaza posibilitatea revenirii la iOS inferior dar nu si pentru baseband. Asta ar fi the holy grall pentru hackeri daca s-ar putea gasi si pentru baseband.

  7. salutare, tocmai am instalat ipod baseband pe un iphone 3gs 8g bootroom new , era blocat pe orange romania, acuma il vroiam pe vodafone italia, am instalat ulstrasn0w si vad ca gps-ul functioneaza fara probleme. wtf?

  8. @catanzaro27
    E un SHSH pentru firmware si un SHSH pentru modem firmware. Tiny Umbrella si restul salveaza SHSH pentru firmware

  9. Zaone ai vreo idee daca o sa iasa candva in viitorul relativ apropiat vreun unlock pt iphone 4? ceva pe basebandurile noi 🙂

  10. daca cumpar cartela gevey , ar merge unlock?ca e blocat in orange elvetia.iphone 4s ios 5.0 (9A334) firmware 1.0.11 ca 5.01 nu pot face update .mersi