Apple castiga un proces impotriva Motorola in Germania, are optiunea de a interzice comercializarea multor dispozitive Motorola

  In aceasta dupa-amiaza compania Apple a castigat intr-o instanta din Germania un proces care ii ofera posibilitatea de a interzice unele terminale ale Motorola in respectiva tara. Apple a castigat hotararea in baza unui brevet de inventie pentru sistemul slide to unlock pe care il avem in iDevice-uri. Apple a prezentat trei versiuni ale acestei tehnologii in fata unei instante din Mannheim, Germania, si judecatorul care a prezidat cazul a fost de acord sa ofere castig de cauza celor de la Apple doar pentru doua versiuni. In acceptiunea curtii smartphone-urile companiei Motorola incalca acel brevet insa tableta Motorola Xoom pare sa fie ferita.

Judge Dr. Peter Guntz publicly announced a decision in Apple’s favor: most of Motorola Mobility’s products were found to infringe on Apple’s slide-to-unlock image patent, EP1964022 on “unlocking a device by performing gestures on an unlock image”. Today’s ruling is a permanent injunction that Apple could enforce at its own risk (against a bond).

The court evaluated three different embodiments. Apple won on the two that Motorola’s smartphones implement. It did not prevail on the third one, which the Xoom tablet uses. That implementation is very similar to what I have on my Samsung Galaxy Note: the user has to make a swiping gesture from the inside of a circle to the outside. It requires a relatively large screen to work somewhat well, but even then it’s not very intuitive. (I’m a very happy Galaxy Note user, but it has its shortcomings and the slide-to-unlock circle is one of them.)

  Apple poate interzice comercializarea smartphone-urilor Motorola care incalca acel brevet de inventie insa pentru a face acest lucru trebuie sa depuna o cautiune a carei valoare nu a fost inca stabilita. Motorola va face apel decizisi instantei insa este posibil sa nu castige apelul si ofere companiei Apple posibilitatea de a demonstra ca si tableta Motorola Xoom incalca acel brevet de inventie. Victoria de astazi este foarte importanta pentru Apple deoarece acum doua saptamani Motorola a interzis comercializarea unor iDevice-uri si in baza deciziei de astazi Apple are cu ce lupta impotriva celor de la Motorola.