Prima Pagina Apple Statul german va trebui sa plateasca milioane de euro pentru procesele in...

Statul german va trebui sa plateasca milioane de euro pentru procesele in care sunt implicate Apple si Motorola

Apple vs Motorola

  Motorola s-a bucurat cand instantele din Germania i-au dat castig de cauza impotriva companiei Apple, insa pentru ca aceasta companie sa isi poata impune hotararile favorabile era nevoie de depunerea unei cautiuni in conturile statului german. Motorola a respectat legile germane, a depus cautiuni, a blocat servicii ale Apple, insa pierzator aici iese statul german deoarece va trebui sa plateasca milioane de euro catre compania Motorola. Avand in vedere ca Motorola nu a pierdut procesele in care a depus cautiuni, compania poate cere inapoi acei bani plus dobanda aferenta pentru ei, atunci cand castiga, iar acea dobanda este platita direct de catre statul german. Daca Motorola ar fi pierdut procesele in care ar fi depus cautiuni atunci acei bani ar fi fost pierduti insa acest lucru nu s-a intamplat si statul german ar putea plati cateva milioane de euro companiei Motorola.

Now I’ve found out that taxpayers in the federal state of Baden-Württemberg, which runs the Mannheim courts, will have to pay millions of euros (corresponding to an even greater dollar amount) to Motorola due to its enforcement of a couple of patents (one of which is standard-essential) against Apple, unless that dispute is settled very soon. That’s because Motorola has made a couple of deposits that are required under the law if a company enforces an injunction granted by a court of first instance (here, the Mannheim Regional Court) while the appeal is still ongoing (here, before the Karlsruhe Higher Regional Court). Germany owes Motorola interest that will be paid out whenever the deposit is withdrawn, such as after a settlement or a final ruling, but due to rules that the government has to abide by, it can’t invest those funds in ways that would generate (or save) interest income.

  Toate aceste cautiuni depuse in conturile statutului genereaza dobanda de 1% anual si Motorola ar avea cel putin doua cautiuni de 100 de milioane de euro depuse deja. Practic statul german ar fi nevoit sa plateasca 2 milioane de euro pentru aceste doua cautiuni in fiecare an trecut de la depunerea lor insa procesele pentru care au fost depuse aceste cautiuni s-ar putea termina abia peste doi ani. Partea buna este ca Motorola trebuie sa castige acele procese pentru a primi banii, deci daca pierde statul nu va plati nimic.

  In concluzie, Germania este statul in care brevetele de inventie sunt protejate inclusiv daca statul trebuie sa plateasca multi bani pentru acest lucru.

 • Fador Calin

  Salut! Scuze ça postez aici dar am o problema! Vroiam sa dau restore de la 5.0.1 pe iP4 cu JB la 5.1! Am zis ca-s tare smecher si am sters fisirere din Cydia si din sistem inainte de restore! Am reusit un restore la 5.0.1 prin prin metoda de pe site si a mers! Acum merge restore la 5.1?

 • misu

  tu ai habar ce inseamna cautiune?unde ai auzit tu ca ea se pierde?

 • Lol, esti serios? In instanta daca depui o cautiune si pierzi procesul sau incalci regulile eliberarii pe cautiune pierzi acei bani.

 • misu

  CODUL DE PROCEDURA CUVILA
  Art. 403

  3) Cautiunea se elibereaza celui care a depus-o in masura in care asupra acesteia cel indreptatit in cauza nu a formulat cerere pentru plata despagubirii cuvenite, pana la implinirea termenului de 30 de zile de la data la care, prin hotarare irevocabila, s-a solutionat fondul cauzei. Cu toate acestea, cautiunea se elibereaza de indata, daca partea interesata declara in mod expres ca nu urmareste obligarea partii adverse la despagubiri pentru prejudiciile cauzate.

 • Florin

  Eu zic sa mergeti in sala de judecata si sa va desfasurati parerile acolo! Ce ziceti de asta!

 • Nu am auzit niciodata de dobanda la cautiune..

 • Alec

  1% pe an ? Pai dac statul german depune bani astia la orice banca, face profit!!

 • Cristi

  Totusi e o dobanda de 1%. Romania se bucurs cand reuseste sa se imprumute cu 5%. Cred ca numai BCE are dobanda mai mica.

 • Nu au voie sa investeasca banii depusi ca si cautiune.
  @Mascka: Muta-te in germania.
  @misu: Really? Stii ca aici vorbim despre statul german si nu despre Romania. Stii ca sunt reguli diferite acolo si nu vorbim strict despre drept civil ci despre ramura care se ocupa de proprietatea intelectuala?

 • misu

  zaone , nu ai fundament , iar stirea este nereala …

 • misu

  nimeni nu le stie pe toate , dar poate citi sau intreba. Cat despre cautiune …. sper ca nu ai fost student la drept …. cautiunea se returneaza oriunde in lume ….

 • Aici vorbim despre cautiunea depusa pentru impunerea unor masuri care afecteaza compania Apple. Cautiunea aia are rolul de a acoperi pagubele pe care Apple le va suferi daca actiunea companiei Motorola nu se va rezolva cu o hotarare favorabila. Acum tu esti expert in dreptul tuturor tarilor din cate vad, insa ceea ce spune expertul german despre banii depusi de Motorola pentru impunerea hotararilor este diferit.

 • misu

  Doar am terminat o facultate de drept si un master in drept european . 🙂 …. Deci , Cautiunea reprezinta suma de bani ce trebuie depusa de una din partile procesului cu titlu de garantie pentru a acoperi eventualele pagube ce ar rezulta din luarea unor masuri la cererea sa impotriva celeilalte parti.Asta nu inseamna ca ai pierdut valoarea cautiunii doar prin pierderea procesului ….. ci doar pentru a acoperi EVENTUALELE PAGUBE …iar asta nu e usor de probat ….

 • Pai tocmai ca Motorola a impus masuri impotriva companiei Apple si masurile alea afecteaza intr-un fel compania. Cautiunea aia, in procesul asta, a fost depusa pentru a acoperi pagubele si daca Motorola pierde nu o mai vede, in tot sau in parte. Judecatorul a impus depunerea ei pentru a acoperi acele pierderi estimate tot de el pentru impunerea deciziilor deci poate Motorola isi va recupera banii printr-o actiune ulterioara.
  In penal pierzi cautiunea daca esti eliberat conditionat si nu respecti conditiile eliberarii, cam asa ceva se aplica si aici dupa explicatiile avocatului german care acopera procesele astea.

 • misu

  cautiunea nu se pierde niciodata , ea se recupereaza dupa ce se finalizeaza procesul 🙂

 • Romeo

  Let’s go to war, în sfârșit un duel adevărat.