Apple a fost data in judecata de un barbat care sustine ca husa Smart Cover incalca un brevet de inventie detinut de el

  In anul 2011 Apple lansa oficial husele Smart Cover pentru tabletele iPad 2 si vorbim despre o husa care protejeaza ecranul si se ataseaza tabletei cu ajutorul unor magneti. Aceeasi magneti ajuta la deschiderea si inchiderea ecranului atunci cand husa il acopera si intregul concept este mai mult decat util pentru oricine. Ei bine se pare ca un american ar fi brevetat o tehnologie asemanatoare cu cativa ani in urma si acum a hotarat sa dea Apple in judecata acuzand-o de incarcarea acestui brevet si cerand daune pentru perioada in care husele Smart Cover au fost vandute pe piata.

an openable case defining an exterior surface for holding the computer; and a plurality of resilient ribs positioned on said exterior surface of said case wherein said resilient ribs protects said computer from wear and tear during the transporting and use of the computer.

  La o prima vedere brevetul de inventie pare sa descrie o parte din functionalitatea husei Smart Cover insa paradoxal este faptul ca Apple a inregistrat un brevet de inventie pentru acest accesoriu chiar zilele trecute, deci sansele barbatului de a obtine ceva sunt foarte mici. Apple se poate apara in instanta cu propriul brevet de inventie care a fost inregistrat in SUA chiar daca altul exista anterior, deci tehnologia gandita de Apple este diferita de cea brevetata de barbat, cel putin daca privim lucrurile logic.