Prima Pagina Apple HP sustine ca nu a copiat vreodata design-ul produselor Apple

HP sustine ca nu a copiat vreodata design-ul produselor Apple

  Astazi vicepresedintele departamentului de design industrial din cadrul HP a vorbit la Shanghai despre design-ul pe care compania il foloseste in propriile produse. Conform vicepresedintelui companiei, 11 centre HP concep design-ul actualelor produse si ele nu se inspira din forma altor produse similare disponibile pe piata. Daca va uitati la laptop-ul de mai sus veti observa ca in anumite privinde el seamana cu MacBook Air-ul si Stacy Wolff, vicepresedintele departamentului de design industrial din cadrul HP, a fost intrebat daca nu se teme ca Apple i-ar putea da in judecata.

I would go back to the TC1000 [Tablet PC] from about 10 years, and that’s a tablet. I think if you look at the new Spectre XT, there are similarities in a way, not due to Apple but due to the way technologies developed. Apple may like to think that they own silver, but they don’t. In no way did HP try to mimic Apple. In life there are a lot of similarities.

  Raspunsul a fost desigur negativ, vicepresedintele HP spunand ca Apple nu are cu ce sa ii acuze si ca HP nu incearca sa copieze Apple in vreun fel. Adevarul este ca in anumite privinte cele doua ultrabook-uri se asemena, insa cred ca HP a reusit sa faca o treaba mai buna, indiferent daca a copiat sau nu design-ul produsului companiei Apple. HP a fost acuzata de cateva ori ca a copiat produse Apple, insa compania din Cupertino nu a actionat-o vreodata in judecata si probabil nici nu o va face prea curand.

Yeah, fanboys are wonderful, right? You guys gotta be my fanboys, come on. [Laughs] I think the big thing for me is that we’re doing what’s right for the customers, so one of the things is by going with the isolated island style of keyboard, there’s only so many ways to do it, right? If I put it on a black surface you’d go, ‘Oh you didn’t copy.’ If I put it on a silver surface, ‘Oh you’re copying.” How can that be? You know, it’s a change of color, there’s no intent to mimic or to follow. What you have is a common theme of island style keyboard, use of silver, wedge design. So if I measure things on a macro level, well, you know, maybe you can judge it that way. I don’t.

 • Victor Preda

  Huuu ,ce bine arata HP-ul asta ….

 • Cred ca e mai frumos e air..

 • orly

  Astept cu interes si pretul la care va fi disponibil. Acum la aproape 4 ani dupa aparitia MacBook Air toti producatorii incep sa livreze ultraportabile, dar sa vedem ce soc le va rezerva apple (retina ar spulbera orice concurenta).
  Ce este nasol la restul producatorilor este pretul, fie vin si cer mai mult decat cere apple (dell si samsung), fie cer cu 10-20% mai putin. Dar mai este o problema, si anume bateria, unde apple spulbera tot.

 • Hybrid

  E exact aceelasi design …

 • cosmin

  Copiaza de rup toti, cred ca desenatorii stau toata ziua cu ochii intr-o poza cu produse apple.
  Sa.nu mai vb de samsung, astia sunt de mult penibili

 • Rocz

  Arata mai bine ca Air, mai barbatesc.

 • Gabriel Dorneanu

  Mac Book Air :))

 • Este frumos, designul este evident copiat dupa MacBook Air, dar degeaba daca foloseste tot porcaria de Windows.
  Chiar nu face nimeni un sistem de operare la fel de bun ca Mac OS?

 • dok

  dragi cititori ideea de ultrabook nu apartine apple ci a fost lansata acum ceva timp de cei de la intel cand au lansat gama ulv (ultra low voltage) deci cei care scot ub pe piata o fac ca pot si vor si mai discutam 10 zile pe tema asta dar legat de pret facem studii multe de piata hai sa vedem asus zenbook imprcabil pret calitate best, toshiba portege un dezastru total, hp folio are peste 2 cm grosime, lenovo acceptabil, samsung prea scump , acer s3 low , insa lenovo vine tare din spate cu yoga cautati si vedeti ce stie daca vreti sa aflati mai multe intel va face o surpriza in showroomul emag din crangasi unde se afla un stand de prezentare pt ultrabook si ivy bridge gasiti si un reprezentant intel care va ajuta. pace

 • Faci parte din echipa de postaci emag?

 • djcata

  e mai frumos ca mackbook air

 • Dedicated

  Singurul lucru în care se aseamănă cu air-ul ar fi faptul că e extrem de subțire; și aluminiul desigur, care cum zic cei de la hp: nu e deținut de apple