Prima Pagina Android Amazon ataca iPhone-ul cu un smartphone propriu si probabil foarte ieftin

Amazon ataca iPhone-ul cu un smartphone propriu si probabil foarte ieftin

  Anul trecut Amazon a lansat tableta Kindle Fire care in teorie nu concureaza cu tableta iPad, nu a afectat cota de piata a iPad, insa a generat foarte multe vanzari pentru cei de la Amazon. Vazand ca au succes cu o asemenea tableta, cei de la Amazon sunt acum interesati sa dezvolte un smartphone care sa concureze cu… iPhone-ul si terminalele Android. Cei de la Amazon dezvolta acest nou smartphone si in paralel aduna un portofoliu de brevete de inventie in baza carora va produce dispozitivul, totul in ideea de a evita eventuale procese bazate pe brevete de inventie. Partea interesanta este ca Amazon colaboreaza cu Foxconn pentru asamblare acestui dispozitiv, Foxconn fiind un partener traditional al celor de la Apple.

Amazon.com Inc. (AMZN) is developing a smartphone that would vie with Apple Inc. (AAPL)’s iPhone and handheld devices that run Google Inc. (GOOG)’s Android operating system, two people with knowledge of the matter said. Foxconn International Holdings Ltd. (2038), the Chinese mobile- phone maker, is working with Amazon on the device, said one of the people, who asked not to be identified because the plans are private. Amazon is seeking to complement the smartphone strategy by acquiring patents that cover wireless technology and would help it defend against allegations of infringement, other people with knowledge of the matter said.

  Revenind la smartphone, avand in vedere ca tableta Kindle Fire a fost vanduta la pret foarte mic, exista posibilitatea ca Amazon sa “sparga piata” smartphone-urilor cu un dispozitiv extrem de ieftin, dar cu hardware decent. Nu cred ca Amazon poate afecta in vreun fel vanzarile iPhone-ului, insa exista sanse destul de mari ca acest dispozitiv sa fure o parte din cota de piata a producatorilor de terminale Android.

 • crocodilu

  titlul e complet gresit, cum poti sa spui ca ataca iPhone cu un telefon foarte ieftin ? Nu ataca pe nimeni, vor si ei sa scoata o petarda, e ca si cum ai spune ca Loganul a atacat vanzarile Mercedes.
  Fiecare se adreseaza unei categorii foarte diferite de cumparatori, n-au nici cea mai mica legatura intre ele.

 • Ovi

  @Crocodilu, bine ai zis nene, fiecare cu piata lui…

 • Mai vedem, daca baga un quad-core cu ecran mare si specificatii puternice… Amazon nu se asteapta sa faca profit din vanzarea terminalelor ci din servicii. Un smartphone cu specificatiile HTC One X dar pret de 300$ ar sparge piata. Nu trebuie privita chiar asa de lejer tentativa asta, nu e acelasi lucru ca la Kindle Fire. Acolo era intr-adevar alta piata, aici vorbim de cu totul altceva.

 • Anonymous

  Exista o singura piata – cea a smartphoanelor . Orice nou smartphone care se vinde bine, ia ceva din piata celorlalte.

 • Victor Preda

  @crocodilu ,,un Logan costa 5000 € iar un Mert pina la 150.000 poate si mai mult ….diferenta de pret si tehnologie este extraordinar de mare ….normal ca loganul nu este un potential concurent pentru Mercedes …in cazul iPhone care costa 500$ si poate fi cumparat de ori cine este mult mai expus iar vinzarile pot scadea daca un alt produs chiar merita …scuze dar android 4.1 chiar da batai de cap celor de la Apple ..

 • Scuze dar JB-ul 4.1 nu da nicio bataie de cap decat alora care au terminale Android si nu il pot instala pentru ca fac parte dintr-un ecosistem stricat.

 • Anonymous

  bravo zaone – esti obiectiv pana in maduva oaselor

 • Daniel

  În SUA Amazon este imens, ocupund jumate din piața pe care activează. Ei nu vor ataca iPhone-ul, ci vor să își consolideze cota de piață și să o exitindă. SUA are o polulație de peste 300 de milioane de locuitori ceea ce o face a 3-a din lume. Are un indice de urbanizare de 82% ceea ce o face o piață foarte deschisă și capabilă să suțină inovațiile tehnologice. Răfuiala dintre producători este pentru piața din state.

 • Pingback: Mi-as dori ca Apple sa aiba parte de.. | iDevice.ro()

 • Pingback: Amazon testeaza prototipuri ale unui smartphone cu ecran de maxim 5 inch | iDevice.ro()