Google vrea sa transforme brevetele Apple in tehnollogii esentiale disponibile gratuit, Apple se opune

  In ultimele luni Apple a reusit sa scoata din vanzare produse ale Samsung si HTC, produse care ruleaza Android OS-ul dezvoltat de catre compania Google. Pentru ca deocamdata nu pot lupta cu Apple pe toate fronturile, cei de la Google sustin ca tehnologiile companiei Apple ar trebui sa devina tehnollogii FRAND, esentiale pentru industrie, si ar trebui oferite gratuit tuturor producatorilor. Tehnologia pentru multitouch, tehnologii Apple privitoare la comunicatiile 3G si alte tehnologii extrem de populare ale Apple ar trebui transformate in tehnologii FRAND, conform celor de la Google. Compania din Mountain View sustine ca aceste tehnologii sunt atat de populare incat oricine ar trebui sa le aiba gratuit, indiferent cine le-a dezvoltat, dezvoltatorii ramanand doar cu gustul amar al faptului ca munca lor este preluata gratuit de Google si alte companii.

While collaborative [Standards Setting Organizations (SSOs)] play an important part in the overall standard setting system, and are particularly prominent in industries such as telecommunications, they are not the only source of standards. Indeed, many of the same interoperability benefits that the FTC and others have touted in the SSO context also occur when one firm publishes information about an otherwise proprietary standard and other firms then independently decide (whether by choice or of necessity) to make complementary investments to support that standard in their products. … Because proprietary or de facto standards can have just as important effects on consumer welfare, the Committee’s concern regarding the abuse of SEPs should encompass them as well.

  Desigur ca un avocat al Apple, care consiliaza conducerea in materia proprietatii intelectuale, sustine ca tehnologiile extrem de populare nu se transforma in mod neaparat in standarde, iar companiile care le dezvolta trebuie sa aiba dreptul de a le proteja si de a scoate bani de pe urma lor. El sustine ca tehnologiile standardizate permit interoperabilitatea intre terminale mobile, oferindu-le acestora aceeasi functionalitate de baza, iar restul tehnologiilor sunt dezvoltate pentru a diferentia prin functii terminalele mobile. Desigur ca tehnologiile Apple nu trebuie sa fie transformate in esentiale si adevarul este ca ar fi incorect ca o tehnologie Apple, implementata initial de catre companie pentru a se diferentia de altii, sa ramana a sa, atat timp cat ea nu este necesara pentru functionalitatea interoperabila unuia sau mai multor smartphone-uri.

The capabilities of an iPhone are categorically different from a conventional phone, and result from Apple’s ability to bring its traditional innovation in computing to the mobile market. Using an iPhone to take photos, manage a home-finance spreadsheet, play video games, or run countless other applications has nothing to do with standardized protocols. Apple spent billions in research and development to create the iPhone, and third party software developers have spent billions more to develop applications that run on it. The price of an iPhone reflects the value of these nonstandardized technologies — as well as the value of the aesthetic design of the iPhone, which also reflects immense study and development by Apple, and which is entirely unrelated to standards.

  Desigur ca aceste dispute nu sunt benefice pentru utilizatori si nu vor avea o finalitate acceptabila pentru vreuna dintre parti, dar nimeni nu poate schimba ceva.

16 COMENTARII

  1. Sunt sigur ca daca folosind sistemul de cautare de aici sau de pe Google gasesti. Cu asta iti spun la revedere. Este evident ca scopul tau este de a starni cearta si m-am plictisit sa te tot urmaresc. Afirmatia de mai sus m-a convins.

  2. @cezar nu prea merge afirmatia aia,pentru ca mai toate piesele din iphoneul tau sunt produse de aia de la galaxy.
    Tot pe aceasi tema cand apple cerea standardizarea brevetelor toti erati de acord,acum cand alti cer standardizarea brevetelor apple deja cei ce vor acest lucru sunt penibili:)
    http://www.idevice.ro/2012/02/09/microsoft-si-cisco-se-alatura-initiativei-companiei-apple-care-cere-stabilirea-unor-standarde-pentru-licentierea-tehnologiilor-frand-google-se-opune/

  3. Fiecare incearca sa isi protejeze proprietatea intelectuala.Nu sunt deacord cu cei de la google in privinta asta….e ca si cum eu asi munci pe branci sa-mi fac casa si vine boschetaru de pe drum cu o foaie de la guvern sau presesinte ca sunt obligat sa il las sa stea cu mine.Desi el nu a facut nimik…numai traim in comunism fratilor…vrei sa castigi de pe barba altora PLATESTI

  4. Parerea mea este ca Apple si exagereaza cu chestia cu brevetele , nu zic sa le furam toata munca dar unele chestii esentiale ar putea sa le faca gratuite.

  5. Nimeni nu trebuie sa dea ceva gratuit mai ales dupa ce a investit bani pentru a dezvolta acel “ceva”. Trebui in schimb sa ofere posibilitatea ca oricine vrea sa liceentieze acel ceva sa o poata face la un pret corect. Sau sa zica ca nu vrea sa liceentieze chestia respeciva nimanui si sa o foloseasca exclusiv, dar pentru o perioada rezonabila de timp nu 20 de ani cum e acum… Puteti zice ce vreti dar sistemul, asa cum este acum nu e bun…

  6. Apropo daca va documentati doar 2 minute inainte de a sari cu comentariile veti vede ca FRAND nu inseamna “a da gratuit” ci pe bani dar va las pe voi sa vedeti, daca chiar sunteti curiosi

  7. Ceea ce putini stiu e ca Motorola+Nokia au dezvoltate cel mai mare nr de brevete pt industria GSM. Dati asa un search pe Google si veti afla cine au fost pionierii in telefonie. Pai daca era nesimtirea asta si la ceilalti de a nu da si la altii brevetele , si acum am fi fost intr-o lume subjugata de telefon. Nu domnule , trebuia Motorola sa isi faca brevet precum ca un telefon are nevoie de un dispay de a functiona. Sau sa scoata brevet ca e nevoie de o baterie de a functiona … domnilor cercul a fost inventat de mult si li s-a permis la toata lumea sa le foloseasca , fara bani . Nesimtirea asta nu am vazut-o la Nokia sau Motorola , am din 1997 un terminal GSM , de atunci am schimbat o duzina de terminale si producatori si niste excroci cu o armata de avocati si psihologi au inceput sa faca legea in domeniu si nu ii mai satura dracu de bani . Mai mult chiar fac brevete de astea de doi lei precum ca nimeni nu are voie sa faca un buton “home” sau vezi Doamne au scos brevetul ca un telefon se poate folosi in timp ce se vb. la el. Am in casa doua terminale iPhone , sunt multumit de ele si imi fac treaba intr-o anumita masura (aproape tot in afara de vb. la telefon), insa piesa de rezistenta tot un Nokia ramane , cu care vb. la telefon de la marginea retelei , caci iPhone sta tare prost la semnal mic.
    Insa cam asta e trendul in lumea internationala , cei mici vor trebui sa adopte pozitia ghiocel si sa lupte fara sperante cu cei ce se lauda ca au bani de nu stiu pe unde sa-i mai si depuna.
    Asta e forma mea de protest , nu ii mai suport pe astia de la Apple cu atata lauda si incredere de sine …
    Imaginati-va ca azi eram sclavii patentelor de la Nokia si Motorola si toti ceilalti trebuiau sa foloseasca orice altceva in afara de o baterie astfel incat un telefon sa aiba sansa sa functioneze..intram in penal…
    Nu incurajez deloc furtul , sotia mea are si ea o groaza de patente si stiu bine ce presupune OSIM-ul si alte chestii.
    Insa , lumea intra pe fagasul normal si lucrurile se dezvolta mai departe cu sau fara prostiile celor de la Apple . Atat am mai avut a spune , nu mai lipseste decat un articol din ala precum ca X da in judecata din nou pe Y . Mai rau e ca unii romani au pus botul si au intrat si ei in lupta asta surda a contrazicerilor si apartenentei la Samsung sau Apple … Dumnezeu sa le dea tuturor minte si sa nu apuce cumva sa nu vada padurea din cauza copacilor …

  8. @Vasi, toata comunitatea open-source, aproape toate serviciile google, cloud storage, vlc, winamp, browsere… Sunt servicii/aplicatii pentru care lucreaza mii de oameni si pe care le folosesti gratis.

    Oare conteaza cum sunt aranjate iconitele in Springboard sau faptul ca Apple foloseste modulul GSM, inventat de altii, e cel mai important? Ganditi-va cat ar plati Apple pentru tehnologiile folosite si ce profit ar avea la urma!