Prima Pagina Apple Specialistii in fotografie lauda camera terminalului iPhone 5

Specialistii in fotografie lauda camera terminalului iPhone 5

Β  iPhone 5 vine cu o camera “noua” in teorie, insa in realitate senzorul de imagine este ceva mai bun, Apple a mai schimbat cate ceva pe la ea, i-a imbunatatit caracteristicile prin software si specialistii in fotografie lauda modficarile acestea. Cei de la dpreview au analizat in detaliu camera noului terminal si ei spun ca ea este cu mult mai buna decat cea disponibila in iPhone 4S, spun ca ea nu este cea mai buna dintr-un smartphone, insa asta nu conteaza pentru Apple. Camerele terminalelor iPhone se claseaza de cativa ani de zile in topul Flickr si iPhone 5 nu va fi o exceptie de la regula.

The iPhone 5 is a fine mobile device, with an excellent camera. In qualititative terms it’s not the best camera out there, and nor is it the best camera on a smartphone (the Nokia 808 has that honor, for now) but it offers satisfying image quality, some neat functions like auto panorama and HDR mode, and – crucially – it is supremely easy to use. It isn’t much better than the iPhone 4S, as far as its photographic performance is concerned, but it isn’t any worse (notwithstanding a somewhat more noticeable propensity towards lens flare). When manufacturers employ pixel-binning to achieve higher ISO settings we don’t normally celebrate the fact, but in the case of the iPhone 5, it gives you greater flexibility in poor light (i.e., you might actually get a picture now, where you just wouldn’t with the iPhone 4S) and the drop in quality is unnoticeable when the images are used for sharing/web display.

 • NicKel

  Intr-adevar, purple haze este cel mai cool feature :)) Mai nou fac si astia de la DP review-uri pe bani?!?

 • Toma

  Cea mai bun imagine mi se parea a 3a ( cea facuta de iPhone 4 ) iar ultima cea facuta de 4S.

 • Toma

  Cea mai bun imagine mi se parea a 3a ( cea facuta de iPhone 4 ), iar cea mai proasta este ultima, cea facuta de 4S.

 • Daniel Ristea

  pe scurt e mai buna in lumina slab. in rest e fix aceeasi camera de pe 4S.

 • ” It isn’t much better than the iPhone 4S” – ” si ei spun ca ea este cu mult mai buna decat cea disponibila in iPhone 4S”

  Ceva e gresit aici. πŸ˜›

  Nu mi s-a parut extraordinara camera, din punctul de vedere al unui utilizator neavizat. Dar pana la urma tot mai mult conteaza cine face poza. Chiar daca zice lumea ca nu poti sa-ti setezi diverse optiuni la o camera pe iPhone, ce e mai important se poate seta: incadrarea, subiectul, focusul(din asta se regleaza automat si f-ul si ISO-ul).

 • Marius

  iPhone 5 in sine este un telefon “nou” πŸ™‚

 • demyco79

  totul tine de marketing, si asta e platita, e normal sa fie mai buna ca doar se afla pe ultimul lor telefon.
  @Zoane, tu poti face o diferenta, pentru ca tu ai Iphone 5. Cei de la dpreview au mai gafat cu cateva camere de fotografiat. Le-am avut pe toate, exceptie Iphone 5, abia astept sa fac si eu poze cu 5-ul in comparatie cu 4 si 4s (cele care le am acum)
  ps. este domeniul meu fotografia (al doilea job al meu).

 • Dennis Hapca

  la 4s este cam gabuie poza