iPhone 5 este disponibil pentru precomanda la operatorii de telefonie mobila din Romania, dar ce parere aveti despre preturi?

  Aseara Orange Romania si Vodafone Romania au deschis sesiuni de precomenzi pentru terminalul iPhone 5, in timp ce operatorul Cosmote Romania inca doarme si spune ca terminalul va fi disponibil in curand in propria retea. La Orange, iPhone 5 are un pret de pornire de 269€ cu un abonament lunar de 51€, pretul fiind semnificativ mai mare decat cel al anilor trecuti, insa in functie de abonamentul vostru acesta poate fi ceva mai mic sau mult mai mare. Vodafone vinde iPhone 5 la un pret de pornire de 299€ cu un abonament lunar de 59€, pretul fiind asemanator cu cel al Orange-ului, diferenta stand in faptul ca la Vodafone abonamentul este mai scump, dar era de asteptat.

[table id=13 /]

  Facand o comparatie dintre preturile oferite de Orange in imaginea de mai sus si cele ale Vodafone, veti observa ca preturile standard sunt foarte apropiate, preturile la abonamente sunt la fel de apropiate si ori le-a impus Apple preturile, ori ideea de concurenta are o alta definitie in Romania. Nu stiu daca la Cosmote preturile vor fi mai mici, insa acolo primit terminale decodate indiferent cum faceti achizitia, asa ca aveti un avantaj chiar daca platiti un pret mare pe dispozitiv. Din punctul meu de vedere, preturile sunt mari, foarte mari, insa alternative nu aveti deoarece tot ce vedeti acum nu se va schimba pana anul viitor.

  Concluzionand, ce parere aveti despre preturi?

UPDATE: Aici aveti prezentate si abonamentele pentru iPhone disponibile la operatorii din Romania.