Google a achizitionat Motorola in principal pentru brevete conform unui manager al Google

  Google a achizitionat Motorola anul acesta pentru cateva miliarde de dolari si multa lume a spus ca intreaga achizitie a avut la baza portofoliul de brevete al companiei Motorola. Desi cei de la Google au negat acest lucru, unul dintre managerii companiei a confirmat intr-un interviu pentru New York Times ca acest lucru este adevarat. Adevarul este ca Google a continuat sa fabrice terminalele din seria Nexus cu alti producatori si nu cu Motorola, iar motivul din spatele acestei decizii este clar.

The way I understand it is, it’s mostly about the patents, the way you can sort of disarm this huge attack against Android. We talked about prices. There are players in the industry who were unhappy about more competitive pricing for the consumers. They want to keep the prices high, they want to force the price to be so high that operators have to subsidize the devices very highly. That’s not only the Cupertino guys but also for the guys up in Seattle. They want higher margins, they want to charge more for software.

  Practic Google a dorit sa aiba un scut un fata atacului pornit de Apple si Microsoft impotriva Android-ului, iar investirea catorva miliarde de dolari in Motorola pare sa fi fost in final decizia corecta. Pentru Google banii cheltuiti pe Motorola nu inseamna foarte mult, insa ceea ce le ofera brevetele de inventie ale Motorola este extrem de important, deoarece prin intermediul lor Apple, Microsoft si alte companii pot fi atacate si contraatacate in instantele din intreaga lume.

We simply believe there’s a better way of doing it without extracting that much payment from end users, because there are other ways to drive revenues. Patents were used as a weapon to try to stop that evolution and scare people away from lower-cost alternatives. And I think with the Motorola acquisition we’ve shown we’re able to put skin in the game and push back.

6 COMENTARII

  1. Pentru cine nu stie , Motorola si Nokia au fost pionieri in domeniul industriei GSM.
    Brevetele celor doua companii la un loc depasesc cu mult orice inchipuire de la orice alta concurenta.
    Numai ca lumea nu mai traieste in trecut , viitorul a fost reinventat.
    Daca curiozitatea va incearca, aflati ca Motorola are cateva mii de brevete …
    Si sunt din alea adevarate , nu amageli din alea iconite patrate cu colturi rotunde…

  2. In primul rand lumea nu te intreaba cine ai fost, te intreaba cine esti liviule.. In al doilea rand, motorola la telefoane a gost varza tot tp din pct de vedere al inteligentei telefonului si al softului.. A avut cateva modele simpatice ca design si atat.. Asa ca poate sa aibe un miliard de brevete ca degeaba.. Nokia a stat in fata, se mai batea cu samsung de la efal ma egal dar akum a luat iphone fata la tot din toate pct de vedere si nici daca s-ar unii toti nu cred ca ar reusi sa faca ceva peste..

  3. catre sebiPT fratioru cand vorbim de portofuliul motorola vorbim de brevete de inventie pe tehnologii in comunicatie nu de telefoane cu design simpatic.