Prima Pagina Apple Steve Jobs – un “sot” abuziv pentru Apple

Steve Jobs – un “sot” abuziv pentru Apple

  In 2008 Apple lansa MobileMe, un fel de iCloud care functiona mult mai prost si era ceva mai scump, iar in acea perioada Steve Jobs era indeajuns de puternic pentru a-si mustra sever angajatii. MobileMe a fost criticat de extrem de multa lume, Apple a fost pusa la zid pentru lansarea unui produs care nu trebuia sa ajunga pe piata, iar Steve Jobs si-a varsat frustrarile pe cei care au construit serviciul, concediind intr-o sedinta managerii care au supervizat dezvoltarea MobileMe. Din pacate problema lansarii unui serviciu prost are legatura mai mare cu felul in care Steve Jobs si-a tratat angajatii si mai putin cu o tentativa de a grabi aducerea pe piata a unui serviciu care nu era pregatit.

We had been telling our bosses that we did not feel confident about our launch date for a long time. We gave any number of suggestions of what we could do to launch that wouldn’t be such a giant production, but would totally have worked. Then it fell down launch night. And all the lovely troopers (because everyone who works at Apple is completely kick-ass and does the hell out of their jobs), worked literally around the clock to fix it. Sleeping under desks, shuttling from hotels nearby, tagging in the next coder for their shift, until it was back up.

  Intr-un articol publicat astazi, un angajat care a lucrat la dezvoltarea MobileMe a dezvaluit cateva informatii din culisele acelui esec, dar si despre Steve Jobs. Este vorba despre o femeie care nu-l avea la inima pe Jobs si care spune ca angajatii se temeau atat de tare de el, incat le era frica sa ii spuna cand nu puteau indeplini ceva. Acesta a fost si cazul serviciului MobileMe care a ajuns pe piata deoarece angajatilor le-ar fi fost frica sa ii spuna lui Jobs ca ei nu ii pot indeplini cerintele, iar toate detaliile le gasiti in acea pagina.

Once it was up, we (at least a hundred of us) got called into a meeting with Steve Jobs. We all walked over to the building like we were headed to the guillotine. He stood in front of us and yelled at us, told us that we should be mad at each other, said we could have done a staggered launch and complained that we didn’t even try to do all the things that we (those on the ground floor of production that actually make the fucking products of the world) had been begging to do. It was the world’s best de-motivational speech.

 • t0rrent

  E mort din 2011…lasa-ti-l o data sa se odihneasca. Bine ca s-a trezit asta dupa un an si 6 luni de la moartea lui sa iasa cu povesti ca vai ce tiran a fost.
  Vina angajatilor ca il lasau sa vada ca le e frica de el si asta ii dadea puterea sa stearga pe jos cu ei. Daca stiai ca daca nu iese cum trebuie te da afara oricum, nu inteleg de ce nu i-au zis frate nu se poate ce vrei tu si asa macar stiau ca au fost dati afara fara sa fie calcati in picioare…
  Probabil tanti asta nu mai poate de foame si s-a gandit sa vanda povesti catre ziare poate scoate un ban.
  Se stie ca era monstru din adancuri in firma lui…de-aia era firma lui. S-au plans destui de cum ii trata…dar cat timp el a fost la conducere Apple unde se afla printre celelalte firme?…
  In state exista un drept constitutional care zice ca orice cetatean are dreptul de a-si confrunta acuzatorul…e mort de 1 an jumate. Mergi mai departe!

 • gabyy

  lasatil pe tatal tehnologiei sa se adihcneasca ! ca destul a muncit ! si fetita asta ce vrea si ea ceva bani salariu de la google e mic ?

 • Mircea

  Foarte bine facea, altfel acu aveam android sau symbian bleahh, Marea problema a romanilor 90% merg la munca ca la spanzuratoare, angajatul tre sa isi dea tot interesul altfl merita sa stergi pe jos cu el. Vrei drepturi? Mori de foame,