Prima Pagina Apple Iata ce brevete de inventie sustine Apple ca ii sunt incalcate de...

Iata ce brevete de inventie sustine Apple ca ii sunt incalcate de catre Samsung Galaxy S4

  Acum cateva saptamani v-am spus ca Apple a cerut unei instante americane sa includa Samsung Galaxy S4 intr-un proces intentat coreenilor in cursul anului trecut. Atunci nu stiam de ce ar vrea Apple sa introduca terminalul in proces, insa astazi aflam exact ce brevete de inventie ar fi incalcat dispozitivul. Apple sustine ca Samsung ar fi utilizat in sistemul de cautari vocale o parte a interfatei utilizata de catre Siri pentru a afisa informatii in urma unei cautari, ca a utilizat un sistem de transmitere asincrona a datelor intre terminale, plus alte doua tehnologii care au legatura cu afisarea datelor generate de un sistem de calcul.

  Separat de terminalul Samsung, Apple a adaugat in proces si sistemul Google Now care ar fi incalcat unele sisteme utilizate in Siri si brevetate de catre companie, casutele de cautari unificate fiind aduse in discutie. Practic Apple ataca Android-ul de unde poate, incercarile lor de a scoate din vanzare Samsung Galaxy S4, sau orice alt terminal Android, vor fi sortite esecului, ramane doar de vazut cate sute de milioane de dolari se vor cheltui in procese.

Two “Siri” patents on unified search:

U.S. Patent No. 8,086,604 and U.S. Patent No. 6,847,959 on a “universal interface for retrieval of information in a computer system”

Apple asserted the ‘604 patent in a preliminary injunction motion. The Federal Circuit reversed a preliminary injunction against the Galaxy Nexus and, in addition to equitable reasons, overturned Judge Koh’s claim construction in a way that affects both “Siri” patents alike (for an excellent explanation of this claim construction issue, see Patently-O’s post). Apple claims that the ‘604 and ‘959 patents are infringed even under the appeals court’s construction.

U.S. Patent No. 5,666,502 on a “graphical user interface using historical lists with field classes”

U.S. Patent No. 5,946,647 on a “system and method for performing an action on a structure in computer-generated data” (which I dubbed the “data tapping” patent, a term many reporters have since adopted)

Apple prevailed over HTC on this patent at the ITC. Apple claims that Android infringes this patent at the operating system level (the “linkify” library), as you can see in this infringement claim chart from the HTC case. Apple was enforcing an ITC import ban against HTC but ceased enforcement after a settlement (the parties stipulated to rescision of the exclusion order).

U.S. Patent No. 7,761,414 on “asynchronous data synchronization amongst devices”

 • Basesku

  Am inteles tot. Crezi k vizitatorii tai sunt cititori de engleza????

 • Am explicat in romana ce era de explicat, daca vrei traducerea quote-urilor, poti dona pentru cumpararea unui software care sa traduca tot din engleza.

 • Jar27

  Saracii appleisti!
  Cand ceva e mai bun decat iphonul lor, incearca sa-l scoata de pe piata, nu sa faca unul mai bun…

 • celestin

  Eu zic ca nu Apple are o problema ci biroul ala de patente.

  Cum dracu sa accepti ca brevet comunicatiile asincrone??

 • claudiu91

  In fine… Apple abereaza putin… In loc sa munceasca la iOS si autonomia iDevice-lor ei se judeca cu plasticele de la Samsung.

 • @zaone cat costa acel soft?!

 • daniel

  Sa stiti ca au dreptate ca ii actioneaza in judecata,crede-ti ca daca alta companie avea brevet si il copia si apple nu se intampla lafel?? Eu cred ca multi ar vrea sa poata sa gaseasca ceva cat de marunt ca sa scoata apple din functie…. Bv

 • Je

  puii mei Androidul e o tentativa de IOS, iar telefoanele de la Samsung sunt niste tentative de iPhone. totusi exista si alti producatori de telefoane sau SO care nu copiaza de la Apple, vezi BlackBerry, Microsoft, Nokia, HTC (sau daca mai fura cate ceva, macar nu bate la ochi). deci se poate sa faci ceva original fara sa te inspiri din produsele Apple.

 • real

  @je
  te uiti ce scrii sau dormi???

 • Markovnikov

  macar dac-ar copia si aluminiul din iPhone

 • Dorel

  Eu as fii de parere ca aici e prea mare mancatoria de cur, si ca unii se mananca pe altii de cur..nu este posbili asa ceva..totusi, daca ar fii sa se aleaga intre S4 si iPhone 5, marea majoritatea oamenilor ce credeti ca ar alege? Vor tine cont de criteriile expuse de Apple sau Samsung? Nu cred..sunt tare curios ce ar alege un simplu cetatean daca ar fi pus in ipostaza de a alege..