iOS 7 – doua noi buguri de securitate ale LockScreen-ului permit accesarea librariei foto si efectuarea de apeluri telefonice (Video)

[youtube]http://youtu.be/tTewm0V_5ts[/youtube]

  Dupa cum era de asteptat, in iOS 7 a fost descoperit un nou bug de securitate care poate fi utilizat de catre persoanele rau intentionate pentru a va accesa pozele din Camera Roll, iar mai apoi sa le partajeze prin email, retele de socializare, etc. Apple a recunoscut existenta probleme si afirma ca se lucreaza la rezolvarea ei, insa intai sa vedem ce presupune mai exact totul. Pentru ca o persoana sa aiba acces la pozele voastre din LockScreen trebuie sa aveti Control Center activat pentru accesare in LockScreen si aplicatia Camera deschisa in background, apoi urmand pasii de mai jos puteti obtine acces neautorizat la aplicatie chiar daca un passcode(cod de siguranta) este setat.

  • Deschideti Control Center in LockScreen.
  • Accesati aplicatia Clock.
  • Deschideti sectiunea Alarm Clock a aplicatiei.
  • Tineti apasat butonul.
  • Apasati rapid pe butonul cancel si apoi apasati rapid de doua ori pe butonul Home.
  • Tineti apsat butonul Home pana aveti acces la meniul multitasking.

  Desigur ca utilizatorii pot bloca accesul la Control Center din LockScreen si au rezolvat problema, insa pentru cei care il tin activ este bine de mentionat faptul ca aplicatia Camera ar trebui inchisa daca doriti sa aveti terminalul cat se poate de sigur si nu doriti ca pozele voastre sa ajunga la persoane nepotrivite.

[youtube]http://youtu.be/hePEO3pDSL4[/youtube]

  Separat de bugul pentru Control Center, un website din Brazilia a descoperit faptul ca oricine poate utiliza din LockScreen aplicatia Phone pentru a face orice fel de apeluri, nu doar cele de urgenta. Daca va uitati la clipul video de mai sus, veti observa ca tot ce trebuie sa faceti este sa accesai meniul pentru apeluri de urgenta, sa formati un numar si sa apasati incontinuu pe butonul de apelare pana in momentul in care aplicatia se va bloca, un mar va fi afisat pe ecran, moment in care apelul va fi initiat. Aceasta problema este mult mai grava, insa utilizatorii pot bloca accesul la aplicatia Phone cand au un cod de siguranta setat.