Prima Pagina iOS iOS-ul a fost portat pe Nokia N900 de catre dezvoltatorul unei solutii...

iOS-ul a fost portat pe Nokia N900 de catre dezvoltatorul unei solutii de jailbreak!

  winocm, unul dintre dezvoltatorii solutiei de jailbreak pentru iOS 6.1.3 si iOS 6.1.4, a reusit sa porteze iOS-ul companiei Apple pe un terminal Nokia N900, iar in imaginile acestui articol aveti prezentata dovada acestui lucru. Doar elementele de baza ale iOS-ului au fost portate pe terminalul Nokia, mai exact XNU Kernel-ul care a stat la baza dezvoltarii OS X-ului companiei Apple cu mai bine de un deceniu in urma. Din pacate interfata de utilizator al iOS-ului nu a fost portata si nu poate fi rulata in alte terminale, insa baza exista si este disponibila public.

  Filesystem-ul pe care l-a utilizat hackerul are la baza iOS 4.3.5, deci vorbim despre o versiune foarte veche a iOS-ului care nu contine tot ceea ce avem acum in iOS 7, insa vorbim despre un proiect care isi propune, acum, doar sa aduca elementele de baza pe alte platforme. Proiectul este disponibil gratuit aici si oricine poate contribui la imbunatatirea sa.

 • AlexX

  Ce bine ar mai suna un Note 2-3 cu 3gb Ram si cu Ios 7

 • gheorghe

  Dap, poate un note3 cu iOS7.x ar fi ce amai bună soluție!

 • stavros

  Mai este si Hackintosh ,care pus pe alte sisteme se descurca execrabil fata de Osx pe un Hardware Apple.

 • DB

  @stavros: Ai incercat Hackintosh pe un sistem cu hardware 99% identic cu un apple? nu e nici o diferenta. Din contra: daca pui o pl video mai puternica, mai pui ceva ram… vei avea un mac la 150%-200% putere la 1/2 din pretul unui mac. De cand a trecut pe proc intel, hackintosh-urile sunt o alternativa demna de luat in seama!

 • DB

  Btw hardware apple? De cand produce apple componente pc? Ca si celelalte pc-uri, apple foloseste componente made in China (aceleasi ca si pe alte sisteme bazate pe proc intel)

 • ama

  DB, nu chiar… In afara de procesorul Intel si cateodata Placa Video …Apple se implica in dezvoltarea propriilor lor componente developed in China …dar sunt ale lor

 • sori

  Da – au placi de baza custom , proiectate de Apple , in rest, aceleasi componente . Din pacate iMac-urile se cam fac cu piese de laptop, pt a evita incalzirea in spatiul ala mic, ceea ce duce la o performanta mai redusa decat a echivalentelor lor pt desktop .

 • stavros

  DB a scris:” daca pui o pl video mai puternica, mai pui ceva ram… vei avea un mac la 150%-200% putere la 1/2 din pretul unui mac”.
  Acum iti spun eu ca vei avea un desktop care atunci cand functioneaza,zici ca decoleaza avionul de pe Henry Coanda.Ma refer la ventilatoare(drivere ptr temperatura).Alta chestie este cu driverele Apple scrise pentru 2-3 configuratii ale lor de hardware,si driverele generice scrise pentru x configuratii ca sa le faca cat de cat compatibile.Restart la iMac nu am dat niciodata in 4 ani pentru ca “s-a blocat”.Apropo de pret.Pe desktop dadusem 1100 euro si mi-l facusem la comanda,pe care l-am tinut 4 luni si l-am dat cu 250 .Apoi mi-am luat iMac de 1500 dar il folosesc ca in prima zi.Nu cu jocuri bineinteles.