Find My iPhone si iCloud Activation Lock pot fi dezactivate multumita unui nou bug al iOS 7.1 (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Lvbter05UpA&w=580&h=370]

  Find My iPhone si iCloud Activation Lock sunt sistemele de protectie ale iOS 7 care blocheaza iPhone, iPad sau iPod Touch-urile la nevoie in cazul unui furt. Ele pot fi activate sau dezactivate, in mod normal, doar folosind un Apple ID si o parola potrivita, insa un nou bug al iOS 7.1 permite dezactivarea lor fara un Apple ID. In clipul video de mai sus aveti demonstrata o procedura de dezactivare a Find My iPhone si iCloud Activation Lock in iOS 7.1 pe iPhone, iPad si iPod Touch.

  Totul se rezuma la apasarea simultana a butoanelor de dezactivare a Find My iPhone si pe cel de stergere a contului iCloud, simpla inchidere si redeschidere a terminalului permitand stergerea contului iCloud si dezactivarea implicita a iCloud Activation Lock. Desi procedura nu activeaza un iPhone, iPad sau iPod Touch blocat cu iCloud si aflat in meniul de set up, ea permite totusi unui hot cu acces la sistem sa impiedice blocarea terminalului de catre utilizator.

  Avand in vedere existenta acestui bug periculos, ne putem astepta ca adevaratul iOS 7.1.1 sa isi faca aparitia in curand.