4G in Romania – ce abonamente si optiuni sunt necesare?

  Inca de dimineata stiti ca Orange, Cosmote si Vodafone  si-au lansat noile retele 4G in Romania. Am vorbit despre acoperirea 4G in Romania si v-am spus in ce conditii este iPhone 5 compatibil cu noile retele 4G, iar acum vorbim despre ceea ce aveti nevoie pentru a va conecta la retelele operatorilor. Din pacate nu veti putea accesa o retea 4G din Romania doar pentru ca aveti un/o smartphone/tableta compatibil/compatibila 4G si exista acoperire 4G in locatia voastra, asa ca veti avea destule batai de cap in fata.

Abonamente si optiuni de internet 4G Orange

  In cazul Orange Romania accesul la reteaua 4G se face prin abonamentele Pantera, toate cele 4 incheiate acum sau reinnoite permitandu-va sa accesati reteaua 4G fara probleme. Separat de acestea, puteti utiliza una dintre optiunile Net impreuna cu abonamentul vostru pentru a avea acces la reteaua 4G iar daca aveti un laptop sau o tableta, atunci un abonament Colibri va ofera acces la retea. Daca aveti o cartela prepay, atunci puteti accesa reteaua cu una dintre optiunile de internet dedicate voua.

  La Orange exista optiunea de a utiliza o a doua cartela cu abonamentul vostru pentru a folosi traficul de internet pe o tableta si pentru abonatii vechi ar putea fi nevoie de schimbarea cartelei actuale pentru a va putea conecta la retea. In final merita mentionat faptul ca Orange este singurul operator care limiteaza viteza de internet 4G in 2 trepte, prima la 30 Mbps download si a doua la 80 Mbps download, cea de-a doua facand parte din optiunea Superfast 4G care trebuie cumparata separat. Orice alte intrebari isi au rezolvarea la numarul 411.

  Orange este singurul operator care le ofera clientilor posibilitatea de a testa reteaua 4G gratuit timp de 90 de zile. Mai exact, toti abonatii Orange cu terminale 4G primesc gratuit 1 GB de trafic de internet in reteaua 4G timp de 90 de zile.

Abonamente si optiuni de internet 4G Vodafone

  In cazul Vodafone Romania accesul la reteaua 4G se face prin abonamentele RED, toate cele 3 disponibile in oferta operatorului avand trafic de date la viteze de pana la 150 Mbps. Vodafone nu ofera acces clientilor prepay la reteaua 4G prin optiuni dedicate, iar pentru abonati cu smartphone-uri exista o extraoptiune dedicata care costa 5€ lunar si va permite sa folositi traficul din abonament in reteaua 4G. Pentru posesorii de tablete exista o oferta dedicata, iar pentru cei cu laptop-uri exista alta. Desigur ca pentru a fi siguri ca va puteti conecta la retea s-ar putea sa aveti nevoie de o schimbare a cartelei, sau de o activare a unei optiuni suplimentare.

Abonamente si optiuni de internet 4G Cosmote

  Ajungand in final la Cosmote, compania ofera abonamentele Cosmote Free L si Cosmote Free XL pentru a oferi acces la reteaua 4G proprie. Accesul este permis abonatilor noi cu smartphone-uri fara costuri suplimentare, insa cei care au un abonament existent vor fi nevoiti sa plateasca o extraoptiune de 5€ lunar numita Connect Extension+ pentru a-si putea utiliza traficul de internet din abonament la viteze 4G. In final avem posesorii de tablete si laptop-uri care pot alege unul din abonamentele Connect Unlimited +22/30 pentru a utiliza traficul de internet in reteaua 4G.

  Cosmote nu ofera acces la reteaua 4G si utilizatorilor de cartele prepay, iar pentru a fi siguri ca puteti folosi reteaua ar putea fi nevoie de o schimbare a cartelei.

14 COMENTARII

  1. Am vorbit cu cei de la serviciul de date (408) si pentru abonamentul Pantera 31 nu trebuie cumparata nicio optiune Superfast, ci ea se va activa automat cand va fi disponibila. Momentan e in teste! Cei de la serv clienti sunt majoritatea pe dinafara, de multe ori dau date eronate sau nu stiu. Saptamana trecuta imi spunea o tipa de acolo ca la abonamentul meu voi avea o viteza de download de 4Gbs pe 4G:)) So, no comment!

  2. Momentan nu se atinge viteza mai mare de 91Mbs la Vodafone, ori ca nu exista abonament pt aceasta viteza ori nu suporta iPhone 5s, eu am Red59

  3. Sunt super incompetenti cei de la orange, ori de cate ori m-am “lovit” de ei nu au reusit sa ma lamureasca …. E foarte neclara toata treaba asta cu 4g, incearca sa produca profit in orange shop-uri profitand de lipsa de informatii a clientilor…. Rusinica inca odata Orange Romania.

  4. Folosesc iphone 5s si am abonament pantera de 10€ plus extraoptiune de 15 euro prr 9 Gb trafic internet pe luna.Intrebare: Crezi ca voi beneficia de aceasta oferta a celor de la Orange,fara vreo notificare din partea mea?Multumesc,Mrs.Zaone!

  5. Aia de la orange nu sunt pe langa subiect total… Am sunat intr-o zi sa întreb de ce nu imi era inclus in factura abonamentul, decat costul suplimentar si m-a ținut 20 minute ca in final sa imi spună ca nu știe … Dar crede ca e ceva cadou de la orange … Jenant

  6. Orange are o mare problema pe iPhone dacă suni in Vodafone rămâne pe fundal in timpul convorbirii sunetul de apel. Se poate verifica dacă nu răspunde persoana apelata din Vodafone pana intra robotul lor si veți auzi sunetul de apel pe fundal. De cele mai multe ori se întâmpla si in timpul convorbirilor. Așa ca Orange e praf. Nici măcar nu pot rezolva problema. Alegeți alt operator nu Orange

  7. Am vorbit cu un operator de la Cosmote si mi-a spus ca trebuie o cartela compatibila 4G si activata o optiune de catre cei de la Cosmote(Germanos, s.a.m.d), optiune care cel putin la abonamentul free L de 31 de euro e gratuita zice el. Om trai si om vedea.

  8. […] In luna aprilie a acestui an operatorii de telefonie mobila din Romania au primit oficial posibilitatea de a utiliza noi frecvente radio pentru a-si extinde acoperirea 4G i…, Orange Romania fiind primul si singurul operator care acopera zeci de orase din Romania. Desi […]

  9. Stii cumva daca la optiunele de la nelimiteaza-te ( http://www.orangeyoung.ro/creeaza-optiune-prepay ) internetul este 3g+ sau 4g? Am cautat peste tot, sa vad daca pot sa fac ceva, nici tipa de la orange shop mi-a zis ca nu stie sigur, si m-a pus sa caut la *100# da nu am gasit nimica. Telefonul e compatibil 4g, cartela si ea e 4g ( am verificat la orange shop )

    Mersi anticipat 😀