Romanii prefera tabletele ieftine, cumpara 600.000 de unitati in 2013

  In cursul anului 2013 vanzarile de tablete au crescut de 3 ori fata de aceeasi perioada a anului anterior si pentru 2014 se estimeaza ca vanzarile urmeaza sa creasca din nou cu pana la 50%. Daca anul trecut s-au vandut 600.000 de tablete in Romania, anul acesta se estimeaza ca ar putea fi vandute 1 milion de unitati, piata de tablete din Romania putand genera vanzari de 150 de milioane de euro. Majoritatea tabletelor cumparate sunt cele ieftine, cu pretul mediu de 700 – 800 de lei, deci vorbim despre tablete Android.

Vânzările de tablete s-au triplat anul trecut şi vor creşte cu încă 50% în acest an. Potrivit estimărilor, românii vor cumpăra între 800 de mii şi un milion de tablete în 2014. Preţurile încep de la 200 de lei şi pot ajunge la 4.000 de lei. În medie însă, un român cheltuieşte 700-800 de lei pentru o tabletă. Pentru acest an, specialiştii estimează că românii vor cumpăra între 800 de mii şi un milion de tablete. La un preţ mediu de 150 de euro, acest lucru înseamnă că românii vor cheltui 150 de milioane de euro numai pe tablete.

  Ca sa fiu sincer, ma mira faptul ca in Romania se estimeaza ca vor fi vandute 1 milion de tablete in cursul anului 2014 fiindca vorbim despre o tara unde puterea de cumparare este mica si recesiunea inca nu a trecut. Chiar si asa, pretul mediu de 700 – 800 de RON nu este chiar atat de mic daca ne gandim ca vorbim despre un intreg salariu minim pe economie, iar in aceste conditii achizitionarea unei tablete iPad iese din discutie. Romania este dominata de producatorii de tablete Android si brand-urile locale par a avea cel mai mare succes.

12 COMENTARII

  1. si astfel ajungem la ce spuneam despre topul vanzarilor din Romania… la noi se cumpara ieftin si nu calitativ astfel ca topurile nu isi au rostul si nu spun nimic

  2. Prieteni, romanii cumpara tablete ieftine pentru ca este saracie. Zaone, vrei sa spui ca un roman daca ar fi sa primeasca gratis o tableta si ar trebui sa alega intre un iPad Air sau o tableta chinezeasca de 50€, nu ar alege un iPad? Sa ne trezim putin la realitate totusi. Vorbim despre Romania, nu America, nu Germania, Franta, Anglia…

  3. Este vorba de titlu: “Romanii prefera tabletele ieftine”. Romanii nu prefera tabletele ieftine. Toata lumea prefera tabletele de calitate. Problema e ca nu oricine isi permite.

  4. Totusi nu poti sa spui ca recesiunea nu a trecut, din toamna lui 2013 ea sa dus si sa simtit acum cat de putin dar sa simtit ca a trecut. La partea de cumparat tablete normal ca romanii iubesc android-ul pentru ca sunt produse ieftine…….eu sincer mai bine stiu ca strang salariul 2 ani ca sa imi cumpar un iPad decat sa dau “25 de lei” pe un android

  5. La 7-800 de lei se gaseste Nexus 7 2012, WiFi de 16 Giga. Este ieftina la pret dar nu se face de rusine in fata unor tablete cu pretentii care costa dublu. Inclusiv Samsung. Inclusiv Apple. Are procesor quad core de 1,2 Ghz Nvidia Tegra 3. Gamerii stiu despre ce vorbesc …
    Deci s-ar putea sa nu fie vorba de saracie ci de cumpatare.
    Va spun povestea asta din propria experienta : am cumparat asa ceva pentru fiica-mea, de ziua ei. Si nu am gresit.

  6. Nu cred ca este un motiv de mirare! Romanii nu mai cumpara PC-uri ieftine, e mult mai bine sa cumpere tablete ieftine. Raman bani de bere la PET si mici, pentru iesirile la iarba verde… 😉

  7. Facand abstractie de nivelyl foarte scazut de viata din tara. Eu vreau sa cred ca majoritatea romanilor sunt mult mai pragmatici fata de ceilalti europeni. De ce sa dau 20 si ceva de milioane pe un ipad air cand de banii respectivi poti sa-ti cumperi o tableta care sa-ti satisfaca nevoile de zi cu zi, si sa-ti mai ramana bani pentru alte lucruri mai constructive.
    Consider ca majoritatea romanilor care cumpara produsele apple sunt impartite in 3 categorii:
    – oamenii care au bani si n-au ce face cu ei
    – oameni care isi dau ultimii bani pe astfel de lucruri doar de dragul de a avea si de a se “mandri” cu un astfel de produs, crezand ca ii face mai interesanti, bla bla
    – oameni, in special dezvoltatorii de aplicatii care reusesc sa isi scoata banii investiti intr-un astfel de produs si sa mai faca un mic profit.