Pangu iOS 7.1.1 jailbreak – distrugerea unui monopol

  Daca ati citit pana acum iDevice.ro, atunci sigur stiti ca Pangu iOS 7.1.1 untethered jailbreak a fost lansat de catre o echipa de chinezi folosind un exploit vechi de 2 ani de zile. Noua solutie de jailbreak a venit “din senin” de la o echipa despre care nimeni nu a auzit absolut nimic pana in cursul zilei de ieri, insa tocmai acest lucru conteaza atat de mult intr-o comunitate in care solutiile de jailbreak erau dezvoltate doar de o singura echipa.

  Incepand cu Pangu, monopolul detinut de catre Evad3rs a fost distrus, impreuna cu preconceptia ca nicio alta echipa de hackeri nu poate lansa o solutie de jailbreak pentru iDevice-uri. Pangu jailbreak iOS 7.1.1 a demonstrat exact contrariul si desi orbim despre o suma de bani platita de catre o companie din China pentru a aduce acest jailbreak lumii intregi, in final monopolul Evad3rs a disparut si acest lucru este imbucurator.

  Practic de aici incolo vor exista probabil si alte echipe care pentru suma corecta de bani vor dezvolta viitoare solutii de jailbreak si in cativa ani acest fenomen va fi probabil mult mai comercial. Daca diverse companii vor gasi metode de a se folosi de jailbreak pentru a produce bani, atunci vor finanta mult mai lejer asemenea programe, insa probabil tot chinezii vor fi cei mai curajosi in viitor.

  In final, Pangu pune presiune pe Evad3rs si probabil o solutie de jailbreak iOS 8 va fi lansata mult mai repede decat in anii anteriori. Pentru Pangu trebuie sa ii multumim si lui saurik, creatorul Cydia colaborand, din cate se pare, la lansarea sa.