Seful diviziei Android il ironizeaza pe Tim Cook

  Sundar Pichai este seful diviziei Android din cadrul companiei Google, iar intr-un interviu recent acordat celor de la Businessweek el a vorbit inclusiv despre unele afirmatii facute de catre Tim Cook. Pentru inceput el spune ca Android-ul este sistemul de operare cu cea mai rapida rata de adoptie din istorie, afirmatia venind pe fondul declaratiilor lui Tim Cook care sustinea ca tot mai multi posesori de terminale Android fac trecerea la iPhone.

Every piece of data I look at tells me that people are adopting Android at a faster pace than any other operating system. We are doing remarkably well… They run a great show. I take it for the value of the show… Do I worry about what they are doing? Yes. They are a great company. I think they are building a very good product and it’s vertically integrated, which helps them do certain things faster.

  Clarificand aceasta “problema”, Pichai continua prin atacarea unei afirmatii facute de catre Tim Cook care sustinea ca Android-ul este  un sistem de operare toxic. Oferind un raspuns elegant, Pichai sustine ca pentru Apple este mult mai simplu sa creeze produse si un sistem de operare controland intregul proces de productie si componentele implementate in terminale, pe cand Android trebuie gandit pentru o diversitate de configuratii.

It must be liberating [for Apple] to wake up and think about your device, your software, and hey, ‘I can even call the chipset guys and say what the chip should be. I have to think about building a platform and bringing as many people along on this journey and getting it right. I believe that ultimately it’s a more powerful approach, but it’s a lot more stressful as well.

 Mergand mai departe Pichai vorbeste despre securitatea Android-ului si atacurile malware indreptate impotriva platformei, iar daca sunteti interesati de tot, puteti citi intregul interviu.

16 COMENTARII

  1. Ce sa mai zici!Tupeu maxim!A mai fost un timpit care a comentat si despre cipul din iphone 5s si pina la si-a cerut compania scuze in numele lui!

  2. Astia trei de mai sus, puteti intelege un text, sau comentati aiurea? Voi puteti citi si textele originale in engleza?
    De bine de rau, Pichai are un discurs foarte echilibrat si diplomatic fata de discursul lui Cook care o tine in invective precum “sistem toxic”.
    Ceea ce spune Pichai este de bun simt si nicidecum tupeu: Android are cea mai rapida rata de adoptare, si lauda Apple pentru faptul ca reuseste sa faca un sistem de operare integrat pe verticala.
    Nu credeam ca heitarismul asta poate deforma fiinta umana pana acolo unde sa nu mai vada esenta mesajului.

  3. Mai deschideti si voi ochii in jurul vostru
    Au aparut ecrane 4k pe android (comparand cu retina nu mai comentam),camera foto care filmeaza 4k, telefoane waterproof , inregistrarea pulsului
    Ce a aparut acum pe ios 8 este pe android de ceva vreme.
    Nu o luati in nume de rau pt ca si eu am produse apple si android si vad diferenta. Androidul a venit tare rau din spate si a depasit ios .

  4. Intelegeti ceva. Diferenta dintre restul si Apple. Restul iau ideile celor de la Apple si le baga “stereoizi”. Apple se gandeste sa faca experienta omului mult mai placuta si mai usoara.

  5. Apple a facut o modificare simtitoare la ecrane si foarte perceptiva de ochiul uman trecand la Retina display, restul pur si simplu o imbunatatesc doar microscopic as putea spune. Da in laboratoare ei au suprematia dar pt customeri nu isi are rost.

  6. Unii zici ca au actiuni la apple. unii de pe aici ma refer. ho ma sceleratilor ca nu va da de mancare telefonul ala. Am vut iphoane destule, adroide cam tot ce a fost top (fara S5), nokia cu windows. Stiu sunt un dement. dar lasand asta, pot spune cu siguranta ca unii vorbesc mari prostii pe aici. habar n-au de capul lor. Si, dupa cum mentiona “masypo” mai sus, … ura si la gara. sunteti frustrati fara obiectul frustrarii bai!

  7. Pai dupa cum sugereaza si titlul sitului iDevice aici sunt multi fani Apple ceea ce e excelent,dar bineinteles printre fanii orcarui brand exista idioti. Eu am ales sa iau ce e bun din piata am iPad dar ai Note 3,trebuie sa mai gandesti si cu capul tau nu sa ramai fanboy pana la moarte,ex Nokia am multi prieteni care si acum rezoneaza cu Nokia.chiar daca firma.s dus demult.