iPhone 6 si iPhone 6 Plus – lansare in Romania si un semnal de alarma

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus  vor fi lansate oficial pe data de 19 septembrie in 10 tari de pe glob, compania Apple pregatindu-se sa initieze sesiuni de precomenzi pe 12 septembrie si despre ele v-am vorbit aici. Avand in vedere ca pe data de 19 septembrie iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi lansate in primul val de tari, ma astept ca la doua sau trei saptamani distanta ele sa ajunga intr-un al doilea val de tari, India fiind pregatita pentru lansare la mijlocul lunii octombrie, asa ca restul le-ar putea primi tot atunci.

  Avand in vedere acest timeline, ma vad nevoit sa reiau ceea ce am spus deja intr-un articol anterior, aducand in atentie datele de 7 sau 14 noiembrie pentru lansarea iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Romania. Avand in vedere ca preturile iPhone 6 si iPhone 6 Plus au ca punct de pornire preturile initiale ale iPhone 5S, in Romania ele ar trebui sa fie oarecum similare cu cele de anul trecut, in special la operatorii de telefonie mobila.

  Cu acest articol trag si un semnal de alarma in legatura cu unele magazine online care promit sa aduca iPhone 6 si iPhone 6 Plus ieftine. Aceste magazine le achizitioneaza din SUA, in general, si le aduc la doua sau trei saptamani distanta de plasarea unei comenzi cu plata integrala, insa problema nu sta aici. Problema sta in faptul ca iPhone-urile au garantie continentala, astfel ca daca le achizitionati din afara Europei, nu le veti putea duce la un service Apple autorizat din Romania decat daca Apple face o exceptie in cazul vostru, lucru putin probabil sa se intample.