iPhone 6 si iPhone 6 Plus – cea mai mare schimbare pentru iPhone de pana acum!

  Ieri iPhone 6 si iPhone 6 Plus au ajuns la iDevice.ro si in mai bine de o zi de utilizare a ambelor terminale va pot spune ca aceasta este cea mai mare schimbare facuta de catre Apple pentru iPhone. Incepand cu iPhone 3G am cumparat fiecare model lansat de catre compania Apple si desi in 2012 am trecut printr-o schimbare similara, cea de acum aduce o experienta de utilizare complet diferita si asta multumita cresterii diagonalei ecranelor.

  In 2012 iPhone 5 inlocuia iPhone 4S si aducea un ecran a carui diagonala era cu 0.5 inch mai mare, insa dimensiunile totale ale dispozitivului nu se schimbau foarte mult, inaltimea crescand cu 10mm. Anul acesta, iPhone 6 este mai inalt si mai lat decat iPhone 5 sau iPhone 5S, acest lucru facand utilizarea cu o singura mana dificila, insa daca ne raportam la iPhone 6 Plus, lucrurile se schimba complet, diferenta in dimensiuni fiind mult mai mare.

  Aceasta diferenta in ceea ce priveste dimensiunile schimba complet experienta de utilizare a unui iPhone deoarece veti vedea mai multe informatii pe un ecran mai mare, dar veti avea in acelasi timp nevoie si de un alt stil de a va folosi terminalele. Va trebui sa va obisnuiti cu un buton Lock pozitionat in lateral, va trebui sa va intindeti mai mult pentru margini, va trebui sa invatati sa utilizati sistemul Reachability si va veti bucura de continutul Full HD pe ecrane. Mai mult decat atat, va trebui sa va schimbati toate carcasele si va trebui sa va ganditi unde anume veti purta terminalul cand plecati de acasa, in cazul iPhone 6 Plus multe buzunare putandu-se dovedi a fi prea mici.

  Desi iOS-ul nu se schimba extrem de mult, fata de ceea ce stiati in iOS 7, modul in care va trebui sa utilizati iPhone 6 si iPhone 6 Plus, fata de iPhone 5 sau iPhone 5S, va va genera senzatia ca utilizati un terminal complet nou. Cred ca ar fi exagerat sa spun ca trecand la iPhone 6 sau iPhone 6 Plus veti redescoperi placerea de a folosi un iPhone, insa cu siguranta veti avea parte de o experienta de utilizare complet diferita, fie ca ea va fi una buna sau una rea. Desigur ca eu am luat in calcul trecerea de la unul dintre iPhone-urile lansate in ultimii 2 ani, insa daca ne uitam si la terminalele mai vechi, atunci schimbarea este si mai radicala.

  Indiferent cum priviti acum terminalele, abia dupa ce le veti folosi mai mult de 5 minute intr-un magazin va veti convinge daca ele merita sau nu cumparate si ce beneficii sau dezavantaje aduc ecranele mai mari. In concluzie, iPhone 6 Plus ar putea fi “placerea mea vinovata”(pentru cei ec inteleg metafora), insa inca o saptamana de utilizare ma va lamuri. Voi ce experienta ati avut cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus, daca le-ati cumparat sau testat ?