iPhone 6 si iPhone 6 Plus – costurile componentelor

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus au preturi de pornire de 650$ in SUA sau 700€ in Europa, cineva s-a gandit sa dezasambleze ambele terminale pentru a afla cat costa componentele lor si ce profit are compania Apple. Costurile pe care le veti vedea mai jos acoper doar componentele terminalelor si costurile de fabricatie, diferenta pana la pretul de vanzare incluzand atat profitul, cat si cheltuielile cu cercetarea si dezvoltarea, marketing-ul, transportul si alte astfel de costuri.

iPhone 6 cost componente

  Conform celor de la IHS iSuppli, compania Apple plateste intre 200$ si 247$ pentru componentele si productia fiecarui model al iPhone 6, costul fiind estimativ deoarece Apple obtine reduceri substantiale de la partenerii sai. Ecranul are cel mai mare pret, el costand 45$, in timp ce chip-ul A8 are un pret de achizitie de 20$, cu doar 3$ mai mult decat cel practicat pentru chip-ul A7. Senzorul NFC utilizat in terminal are un cost de achizitie de 22$, in timp ce Apple plateste cate 42 centi pentru fiecare GB de memorie flash.

  Adunand costurile acestor componente si pe cele ale celor adiacente, ajungem la un pret maxim de 247$ pentru un terminal asamblat complet si pregatit pentru a fi vandut in magazine de catre cei de la Apple.

iPhone 6 Plus cost componente

  Pentru productia iPhone 6 Plus Apple plateste intre 216$ si 263$ pentru diversele sale modele, pretul de asamblare fiind de maxim 4.5$ pentru fiecare terminal in parte. Pentru ecranul terminalului Apple plateste 52.50$ catre partenerii sai, 20$ pentru chip-ul A8 si inca 22$ pentru chip-ul NFC, aceste costuri fiind identice precum in cazul iPhone 6. Aceeasi 42 de centi sunt platiti pentru fiecare GB de memorie NAND flash, aproape jumatate fata de pretul cerut utilizatorilor.

  Acestea fiind spuse, Apple obtine un minim de 450$ pentru vanzarea iPhone 6 si 534$ pentru vanzarea iPhone 6 Plus, insa din aceasta diferenta trebuies a isi achite costurile adiacente cu dezvoltarea, promovarea si vanzarea lor.