Apple sustine ca majoritatea utilizatorilor OS X nu sunt afectati de vulnerabilitatea Bash

  In cursul zilei de ieri au aparut pe internet o multitudine de avertismente in legatura cu o vulnerabilitate existenta in OS X si Linux, ea permitand hackerilor sa obtina acces remote la calculatoarele victimelor fara ca acestea sa stie. Vulnerabilitate exista in Bash, un sistem UNIX prin care pot fi rulate comenzi pentru OS X direct din aplicatia Terminal, sistemul de operare OS X al celor de la Apple fiind deasemenea afectat intr-o anumita masura.

The vast majority of OS X users are not at risk to recently reported bash vulnerabilities.Bash, a UNIX command shell and language included in OS X, has a weakness that could allow unauthorized users to remotely gain control of vulnerable systems. With OS X, systems are safe by default and not exposed to remote exploits of bash unless users configure advanced UNIX services. We are working to quickly provide a software update for our advanced UNIX users.

  Intrebata ce pasi va lua pentru a rezolva problema, compania Apple a anuntat ca majoritatea utilizatorilor platformei OS X nu sunt afectati de aceasta vulnerabilitate si ca in perioada urmatoare va lansa un update pentru cei care sunt. Nimeni nu stie deocamdata cand va lansa Apple acest update, insa vulnerabilitatea a fost descrisa ca fiind mai periculoasa decat cea denumita Heartbleed si descoperita cu multe luni in urma.