iPhone 6 autonomia bateriei – experienta mea

  Zilele trecute v-am vorbit despre autonomia bateriei iPhone 6 Plus dupa o testare de cateva zile facuta in timpul utilizarii propriului iPhone 6 Plus, iar astazi vorbim despre autonomia bateriei iPhone 6. iPhone 6 are o baterie de 1810 mAh, cu 1105 mAh mai mica decat cea implementata in iPhone 6 Plus de catre compania Apple, iar acest lucru are un impaact major asupra autonomiei pe care o veti obtine in timpul utilizarii celor doua terminale in viata de zi cu zi.

iPhone 6 autonomia bateriei

  In imaginea de mai sus aveti un test facut de mine pentru autonomia bateriei iPhone 6 folosind terminalul in cea mai mare parte conectat la o retea 3G, navigarea pe internet facandu-se atat prin 3G, cat si prin 4G, la mix adaugandu-se aproape doua ore de joc, inregistrare de poze si clipuri video, folosirea unor aplicatii ale retelelor de socializare, editare foto, efectuarea de teste de viteza, etc. Practic utilizarea a fost una intensa si ca rezultat iPhone 6 a avut 6 ore si 27 de minute de utilizare cu o perioada de stand by de 23 de ore si 17 minute.

  In cel de-al doilea test terminalul a fost folosit mai iPhone 6 pentru navigare pe internet in principal folosind o retea Wi-Fi, el a stat to timpul conectat la 3G, ca si in primul caz, iar in rest utilizare a implicat aceleasi actiuni precum cele de mai sus. In aceasta situatie iPhone 6 a obtinut 7 ore si 23 de minute de utilizare cu o zi si 7 ore de stand by, rezultatul nefiind chiar atat de grozav precum v-ati fi asteptat, sau precum m-as fi asteptat eu, ca sa fiu sincer.

  Facand o comparatie cu autonomia bateriei iPhone 5S pot spune ca vorbim despre o crestere de 15% pana la 30% in functie de task-urile zilnice, capacitatea bateriei crescand cu 20%. Facand o comparatie cu autonomia bateriei iPhone 6 Plus, veti obtine cu 2 pana la 3 ore de autonomie in minus, adica o pierdere de 50% la o baterie cu o capacitate cu 60% mai mare.

  Acestea fiind spuse, sunt foarte multumit de autonomia bateriei iPhone 6 Plus si ma asteptam ca iPhone 6 sa nu aiba o autonomie cu mult mai mare decat iPhone 5S.