iPad Air 2 – chip A8X cu procesor mai rapid decât cel din iPhone 6 și iPhone 6 Plus

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt echipate cu un chip A8 al cărui procesor este tactat la o frecvență de 1.3 GHz și este cu aproximativ 25% mai rapid decât procesorul implementat în chip-ul A7 al iPhone 5S. iPad Air 2 este echipată cu un chip A8X și un procesor despre a cărui frecvență nu stim deocamdată nimic, însa Apple susține că el ar fi cu până la 40% mai performant decât cel implementat în chip-ul A7, acesta avand o frecvență de lucru de 1.4 GHz.

  Dacă strategia Apple din anii trecut nu se va schimba, atunci iPad Air 2 va avea un chip A8X în care vom regăsi un procesor tactat la 1.4 GHz, cu 100 MHz decît frecvența de lucru a procesorului prezent în iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Această diferenta de frecvență va oferi un spor de performanță tabletei iPad Air 2 în testele sintetice, însă în lumea reală există șanse minime ca vreo persoană să simtă o diferență reală in utilizarea aplicațiilor.

  Apple a avut întotdeauna obiceiul de a oferi tabletelor iPad performanțe mai bune decât terminalelor iPhone, iar dacă separat de această frecvență de lucru mai mare adaugăm și 2 GB RAM, atunci lucrurile devin și mai interesante.