Prima Pagina A8 iPad Air 2 – chip A8X cu procesor mai rapid decât cel...

iPad Air 2 – chip A8X cu procesor mai rapid decât cel din iPhone 6 și iPhone 6 Plus

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt echipate cu un chip A8 al cărui procesor este tactat la o frecvență de 1.3 GHz și este cu aproximativ 25% mai rapid decât procesorul implementat în chip-ul A7 al iPhone 5S. iPad Air 2 este echipată cu un chip A8X și un procesor despre a cărui frecvență nu stim deocamdată nimic, însa Apple susține că el ar fi cu până la 40% mai performant decât cel implementat în chip-ul A7, acesta avand o frecvență de lucru de 1.4 GHz.

  Dacă strategia Apple din anii trecut nu se va schimba, atunci iPad Air 2 va avea un chip A8X în care vom regăsi un procesor tactat la 1.4 GHz, cu 100 MHz decît frecvența de lucru a procesorului prezent în iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Această diferenta de frecvență va oferi un spor de performanță tabletei iPad Air 2 în testele sintetice, însă în lumea reală există șanse minime ca vreo persoană să simtă o diferență reală in utilizarea aplicațiilor.

  Apple a avut întotdeauna obiceiul de a oferi tabletelor iPad performanțe mai bune decât terminalelor iPhone, iar dacă separat de această frecvență de lucru mai mare adaugăm și 2 GB RAM, atunci lucrurile devin și mai interesante.

 • doe

  Se pare ca anul asta Apple nu a facut un processor nou . Producatorul a schimbat procesul la 20nm , ceea ce a dat posibilitatea Apple sa creasca frecventa si sa reduca putin consumul si disiparea de caldura .
  Eu zic ca e acelasi A7 cu ceva tweak-uri .

 • cata

  Chiar este oarecum acelasi A7-cu 1 mld tranzistori in plus.Cert este ca ceva imbunatatiri exista dar exact cum spune zaone in articol se vor vedea mai mult in teste sintetice decat in utilizare de zi cu zi.
  ps:defapt A8x are la randul lui inca 1 mld tranzistori fata de a8 plus gpu mai bun ,daca ar fi decenti apple sa puna pe ipad air 2 si 2gb e super.Imi pare f rau ca pe mini 3 nu mai practica aceasi filozofie de a pune hardware idem precum pe tableta mare .
  La anul probabil vor trece la procesoare pe 14nm deci automat vom vedea imbunatatiri semnificative pe partea de performanta/consum

 • amfetamin

  Eu știam ca A8-ul are 1.4 GHz,1.39 mai exact,A7-le are 1.3 iar A7X din ipad Air are 1.4.

 • Calin Andrei

  Acel moment cand realizezi ca iPad Air are chip A7 identic cu cel din iPhone 5S.

 • amfetamin

  @CalinAndrei: nu e asa,am rulat AnTuTu Benchmark pe 5S si pe ipad air,si scrie clar ca air-ul rulează la 1.4 GHz,defapt si toate site-urile de specialitate o confirma,pe cand 5S-ul rulează la 1.3 GHz.