Samsung Galaxy Note Edge – primele teste de performanță și o comparație cu iPhone 6

  Samsung Galaxy Note Edge are parte de primele teste de performanță după o lansare pregătită în SUA, noul terminal al companiei coreene având un preț de vânzare de 1000$, dar diferența față de competitori nu îl justifică deocamdată. În imaginile acestui articol veți putea vedea că noul terminal are performanțe mai bune decât iPhone 6 și chiar Samsung Galaxy Note 4 când vine vorba de puterea de procesare, el fiind prezentat drept cel mai puternic smartphone de pe planetă, deși are același hardware precum Samsung Galaxy Note 4.

  Deși nu are performanțe mai bune decât iPad Air 2 cu al său procesor triple-core, el nu întrece în performanțele grafice nici terminalul iPhone 6, reușind doar să îl egaleze în benchmark-urile făcute cu ecranul închis. Practic diferența între performanțele grafice este dată de rezoluțiile complet diferite ale ecranelor celor două produse, iPhone 6 având o rezoluție de 1334 x 750 pixeli, Samsung Galaxy Note Edge având un ecran QHD cu rezoluție de 2560 x 1440 pixeli.

  Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy Note Edge are cel mai puternic procesor implementat vreodată într-un smartphone, dar nu și cea mai puternică placă video.

12 COMENTARII

  1. Intr-adevar pretul este destul de mare,dar ” având un preț de vânzare de 1000$, dar diferența față de competitori nu îl justifică deocamdată “,dar pretul unui Iphone se justifica?:))

    Revenind la subiect,s-au cam aruncat la pret,poate fata de Note 4 ar fi fost ok sa mai adauge o diferenta de doar 100$ si sa nu sara asa la 1000$. Chiar daca au venit pe piata cu cv cu adevarat nou si un nou mod in care interactionezi cu telefonul e cam mare pretul.

  2. Justificarea pretului…cine o face? In functie de ce anume? Personal cred ca consumatorii, putem avea parere despre pretul unui smartphone doar prin termenii de comparatie a ceea ce ne ofera piata smartphon-urilor in momentul actual iar oferta pietei este pe cat de simpla, pe atat de slaba. In cazul de fata, oricat de puternic ar fi Samsung Edge, pentru mine, la o simpla privire, ramane doar un “Android”. Ecran, grafica, procesor, ram, etc…am mai vazut si inainte la Note, la S4 sau S5 si nu au incantat cu nimic. Un fel de motor Ferrari dar versiune diesel. iPhone, desi e scump, este totusi un produs aparte din cauza IOS si a inovatiei Apple care a inceput acum 7 ani.

  3. @unisex ?
    si cum face iOS ca iPhone sa fie ceva aparte ? Ca e varza rau si are un million de probleme ! Apropo , ai condus vreodata o masina cu motor diesel , la aceeasi capacitate sau putere cu unul pe benzina ? Iti garantez ca senzatia e mai tare la diesel din cauza cuplului superior. Ce ar fi sa mai terminati cu mitul iOS-ului, care demult e sub Android si ca stabilitate si ca features .
    Cat despre Edge , e net superior iPhone 6(+) la orice , in afara de placa grafica, la care e doar usor mai bun .

  4. Zaoane, iti multumesc mult pentru articol, caut de ceva vreme niste comparatii intre edge si ip6. Mersi mult pt articol, chiar ma ajutat enorm in decizia telefonului de craciun. Acum nu mai ramane decat sa ajung sa il butonez. O seara buna tuturor.

  5. @john 1. Bune argumente. Samsung mereu se grabeste sa ofere utilizatorilor 3-4 gb de rami si procesoare octacore si 16 core sperand ca macar odata sa fie preferati in detrimentul Apple. Oare cum se face ca ipad air 2 cu al sau triple core este cea mai rapida tableta de pe piata? multi veti zice ca ios nu are multitasking dar tocmai asta mi se pare fabulos la ios. Un multitasking real n-ar face decat sa scurteze viata bateriei care saraca si asa e praf

  6. rundown da frate… super misto ca nu ai multitasking … genial… mai asteapta 2-3 ani pana cand pune apple multitasking in ios sa vezi ca atunci sa ramai mut… la voi nimic nu ii bun daca nu are apple… tot ce are apple e faptu ca ios se misca bine fara multi rami si multe core-uri… in rest… un sistem mult prea limitat… da lasa ca si ecranele mai mari de 3.5 nu sunt bune … asta pana cand au pus ei 4″ apoi 4.7 si 5.5

  7. IOS-ul este minunat dar 70% dintre utilizatorii de iphone-uri au jailbreak facut, de ce?

    Prefer sa dau 840 de euro pe samsung note edge decat sa dau 700 pe iphone 6!!!

  8. Avand in vedere faptul ca rezolutia Note edge este de 4 (patru) ori mai mare decat cea a iPhone 6, nu as spune ca placa video este slaba. Este chiar foarte buna, iar ceea ce conteaza pentru utilizator este experienta de utilizare, si nu valorile obtinute in teste. Este ca si cum ai spune ca Ferrari este super naspa fata de un Lamborghini, deoarece Ferrari atinge 334 km/h, insa Lamborghini atinge 366 km/h, dar tu l-ai folosi doar ca sa mergi prin oras, la serviciu, la magazine, etc.
    Atata timp cat performantele produselor ofera o experienta buna, ceea ce conteaza sunt alte aspecte: calitatea OSului, calitatea ecranului, aplicatiile folosite, ergonomia produsului, etc etc.

  9. Maine, poimaine, ma trezesc atacat pe strada doar pentru ca eu am preferat IOs in detrimentul Androidului…sunt doar niste obiecte…

  10. @Vali cred ca vorbești din auzite cu blocatul dacă descarci un joc… Ori ai butonat acu nu știu câți ani vreun telefon cu 256 ram și procesor la 600 de ți s-a blocat ție…