Samsung Galaxy Note Edge – primele teste de performanță și o comparație cu iPhone 6

  Samsung Galaxy Note Edge are parte de primele teste de performanță după o lansare pregătită în SUA, noul terminal al companiei coreene având un preț de vânzare de 1000$, dar diferența față de competitori nu îl justifică deocamdată. În imaginile acestui articol veți putea vedea că noul terminal are performanțe mai bune decât iPhone 6 și chiar Samsung Galaxy Note 4 când vine vorba de puterea de procesare, el fiind prezentat drept cel mai puternic smartphone de pe planetă, deși are același hardware precum Samsung Galaxy Note 4.

  Deși nu are performanțe mai bune decât iPad Air 2 cu al său procesor triple-core, el nu întrece în performanțele grafice nici terminalul iPhone 6, reușind doar să îl egaleze în benchmark-urile făcute cu ecranul închis. Practic diferența între performanțele grafice este dată de rezoluțiile complet diferite ale ecranelor celor două produse, iPhone 6 având o rezoluție de 1334 x 750 pixeli, Samsung Galaxy Note Edge având un ecran QHD cu rezoluție de 2560 x 1440 pixeli.

  Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy Note Edge are cel mai puternic procesor implementat vreodată într-un smartphone, dar nu și cea mai puternică placă video.