ALT FESTIVAL aduce tehnologia si inovatiile la Brasov

  ALT FESTIVAL este un festival de tehnologie organizat la Brasov in perioada 21 noiembrie – 23 noiembrie, el aducand in orasul de sub Tampa antreprenori, investitori, dezvolatori, programatori, inventatori, profesori, studenti si pasionati de inovare sau tehnologie. Organizat de Clusterul pentru Inovare si Tehnologie din Brasov, festivalul are drept scop sustinerea inovatiilor si a oamenilor din spatele produselor inovatoare. Festivalul se va desfasura la Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare Produse High Tech din Brasov participantii urmand a explora conceptul de Internet of Things prin intermediul conferintelor workshop-urilor si prezentarilor de produse.

  Desi se afla la prima editie, ALT FESTIVAL are sustinerea celor mai importante companii straine sau romanesti care au laboratoare de cercetare si dezvoltare, astfel ca veti vedea ceea ce au mai bun de oferit mintile luminate din Romania. Evenimentul li se adreseaza tuturor celor care sun interesati de tehnologiile noi, de experiemnte si inovatii, astfel ca daca va aflati in Brasov va recomand sa il vizitati pentru a vedea ceea ce are de oferit generatia actuala de tineri inteligenti din Romania.

ÎN NOIEMBRIE,
INOVAȚII, OAMENI ȘI TEHNOLOGII,
VIN LA BRAȘOV

ALT FESTIVAL va transforma pentru un weekend Brașovul într-un loc de întâlnire pentru antreprenori, investitori, dezvoltatori, programatori, inventatori, creativi, profesori și studenți din România, pasionați de INOVARE și TEHNOLOGIE. Festivalul de tehnologie este organizat de Clusterul pentru Inovare și Tehnologie – ALT BRAȘOV. Acesta a fost înființat în 2013 și are ca obiectiv dezvoltarea, promovarea şi susţinerea industriilor inovatoare făcând apel la creativitate şi aplicând noi tehnologii. Prin prisma acestora și a inițiativei celor implicați, rezultatele vor aduce  valoare adăugată şi să genereze dezvoltare economică pentru Braşov, Regiunea Centru şi România. Toate acestea se pot realiza prin susţinerea iniţiativelor antreprenoriale, atragerea de investiţii, încurajarea inovaţiei şi conectarea pieţelor globale.

În 21-23 noiembrie, la Institutul de Cercetare Dezvoltare Inovare Produse High Tech, participanții vor explora conceptul de Internet of Things (IoT) prin intermediul conferințelor, workshopurilor, expoziției, demo-uri de drone, aplicații mobile și sesiuni de networking.

Evenimentul va aborda 3 teme: inovația locală ce are ca scop prezentarea produselor și serviciilor inovative dezvoltate de către companiile locale aflate pe piețe internaționale; Internet of Things – conceptul ce are la bază interconectarea obiectelor folosind infrastructura de comunicare existentă într-o lume bazată pe internet; cultura tehnologiei – secțiune a evenimentului ce presupune răspândirea tehnologiei în cotidian.

Aflat la prima ediție, ALT Festival își propune susținerea inițiativelor antreprenoriale, creșterea interesului pentru domeniul tehnic, introducere în agilitate în IT, tehnologii bazate pe raspberry pi, eye tracking, realitate virtuală și laboratoare online. Evenimentul se adresează liceenilor interesați de noile trenduri tehnlogice, studenților ce au cunoștințe în domeniu și își doresc să le aplice și developerilor ce vor să știe mai multe despre Internet of Things, să codeze într-un hackaton și să se conecteze cu alți developeri pasionați de IoT.

Festivalul aduce la un loc membri – companii de renume din industria IT&C (Siemens, Pentalog Romania, Bluemind Software, BIT Software, Flashnet, Iquest Technologies, Rosoftlab, Diginesis, etc), companii de consultanță (Iceberg, Firestarter), Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Camera de Comerț și Industrie și Universitatea Transilvania.

Această inițiativă este dezvoltată în cadrul proiectul „START PENTRU INOVARE ŞI TEHNOLOGIE”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Bugetul de Stat, Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 1  “Un sistem de producţie inovativ şi ecoeficient”, Domeniul major de intervenţie D1.3 “Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului” Operaţiunea  1.3.3. „Sprijin pentru integrarea întreprinderilor în lanţurile de furnizori sau clustere”, în baza contractului de finanţare nr. 1CLT/800023/19.05.2014 încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”. Obiectivul general al proiectului este creşterea competitivităţii pe plan naţional a industriei emergente IT&C din Braşov/ Regiunea Centru.