iCloud – sistemul de securitate a fost spart din nou de o companie din Rusia

iCloud spart

  La doar trei luni de zile distanta de furtul POZELOR NUD ale vedetelor iCloud, iata ca o companie din Rusia a reusit sa isi actualizeze un software dedicat politiei care permite preluarea de informatii din iCloud prin exploararea vulnerabilitatilor sistemului. Elcomsoft Phone Breaker se numeste programul dezvoltat de catre compania ruseasca Elcomsoft, actualizarea de zilele acestea permitand inlaturarea sistemului de autentificare in doi pasi pentru a permite accesarea datelor din iCloud fara o parola.

  Elcomsoft Phone Breaker poate prelua din iCloud pozele utilizatorilor, informatii din calendar si chiar agenda de contacte cu lista de apeluri, insa pentru a prelua aceste date este totusi nevoie de anumite informatii. Mai exact, programul nu poate prelua aceste informatii decat daca are anumite date de identificare ale contului iCloud, mai exact email-ul folosit pentru Apple ID, parola sau un token necesar pentru autentificarea in doi pasi, deci practic procedura nu este chiar atat de complexa.

Elcomsoft Phone Breaker

  Ceea ce software-ul companiei din Rusia face fata de simpla accesare a unui cont iCloud este ca preia un backup cu totul ca si cum ar fi un iDevice al utilizatorului, in timp ce website-ul iCloud nu ofera asemenea informatii. Avand in vedere ca programul este in principal conceput pentru criminalistii care lucreaza cu politia sau diverse agentii guvernamentale v-ati gandi ca nu  toata lumea are acces la el, dar realitatea este ca diverse versiuni sparte sunt disponibile pentru descarcare pe internet.

  Partea proasta a noii versiuni a programului este ca acum el poate prelua inclusiv date din aplicatii, mai exact conversatii din WhatsApp Messenger sau alte aplicatii similare, deci un hacker poate fura mult mai multe date decat in trecut. Avand in vedere ca exista jailbreak iOS 8.1.2, era normal ca programele de acest gen sa fie in continuare utilizabile si pana cand Apple nu va inchide jailbreak-ul, datele utilizatorilor vor ramane in continuare vulnerabile.

2 COMENTARII

  1. C’est la vie – pentru cine foloseste serviciile cloud. “Old school” ramane un pic mai sigur, dar deh… din pacate comoditatea dicteaza pentru multi.

  2. Nu despre asta este vorba.Problema e mult mai grava ca ne indreptam spre un razboi asa incet incet si datele nu mai sunt in siguranta nicaieri aceste sisteme de tip icloud care credem noi ca sunt facute sa ne ajute nu sunt decat niste baze de date prin care o sa fim vulnerabili