Analistii americani estimeaza vanzari record de terminale iPhone

vanzari iPhone sarbatori

  Ultimul trimestru fiscal al unui an este, in general, cel mai profitabil pentru majoritatea companiilor si asta prin prisma Black Friday si a sarbatorilor de iarna. Pentru Apple a fost vorba despre trimestrul fiscal in care s-au inregistrat recorduri peste recorduri in vanzari, incasari si profit, iar 2014 nu pare sa fie o exceptie de la regula anuala.

  Conform analistilor americani, compania Apple se pregateste sa vanda 67 de milioane de terminale iPhone in cursul ultimelor 3 luni ale acestui an an. Cifra este una record pentru cei de la Apple si ea are la baza popularitatea enorma a iPhone 6 si iPhone 6 Plus, terminalele care au fost si inca sunt extrem de cautate in foarte multe tari de pe glob.

  Anul trecut compania Apple a vandut 51 de milioane de terminale iPhone in Q4 2013, iar anul acesta vanzarile ar putea atinge chiar si 70 de milioane unitati, conform unor analisti. Diferenta in vanzari ar fi de aproximativ 40% si daca ea pare mica, nu trebuie sa uitam ca vorbim despre smartphone-uri care au un pret mediu de vanzare de 700€.

  In aceasta idee, anul trecut compania Apple a inrgistrat un profit de 13.1 miliarde de dolari in baza tuturor produselor vandute, dar anul acesta el ar putea ajunge si pana la 16 miliarde de dolari cu peste 60 de miliarde de dolari in incasari.Desi informatiile par grozave, problema pentru Apple este ca tabletele sale iPad nu mai sunt la fel de populare precum in anii trecuti, asa ca ramane de vazut daca vanzarile de iPhone-uri vor compensa scaderea din segmentul tabletelor.

  In baza acestor informatii putem trage din nou concluzia ca Apple va incasa si cel mai mare procent din profitul producatorilor de telefoane mobile, majoritatea dintre ei nereusind decat sa isi acopere cheltuielile. Acestea fiind spuse, compania Apple se pregateste pentru cel mai bun trimestru fiscal din istorie cu cele mai mari vanzari, incasari si profit.

1 COMENTARIU

  1. In fiecare an, Apple inregistreaza vanzari din ce in ce mai mari, in fiecare an sunt previzionate vanzari record, tot mai mari, si cu toate astea, cota de piata coboara an de an.
    Ceva e putred aici… Ceea ce creste trebuie sa si scada la un moment dat.