iPhone – povestea din spatele milionarilor imbogatiti cu iPhone-uri furate si fraudarea operatorilor

iPhone furat frauda

  iPhone-urile sunt cele mai populare smartphone-uri de pe piata si acesta este un fapt pe care nimeni nu il poate nega in vreun fel, insa popularitatea atrage si probleme foarte mari. In aceasta idee, extrem de multi infractori au facut milioane de dolari din vanzarea de terminale furate sau frauda, iar astazi avem povestea unora dintre ei.

  Povestea de astazi este bazata in SUA si incepe intr-o locatie a curierului FedEx, unde un colet rasturnat si partial deschis dezvaluie zeci de cutii ale unor iPhone-uri. Angajatii curierului anunta compania Apple, care la randul sau anunta o divizie a deparamentului de justitie numita eCrime Unit, ea fiind specializata pe crime informatice.

Wen and Tan took advantage of the system by obtaining iPhones—through middlemen and mules—for $200 a pop, then selling them in China for close to $1,000. By the time the whole operation was brought down in March of 2013, he and his wife had become very wealthy, to the tune of close to $2.5 million in annual income.

  Urmarind coletul ridicat de un intermediar si livrat catre un chinez naturalizat in SUA, divizia departamentului de justitie descopera o afacere de milioane de dolari. La baza acesteia stau in principal terminalele iPhone, insa desigur ca si alte smartphone-uri Android sau chiar Blackberry fac parte din ea, in functie de popularitatea lor.

iPhone – o afacere de milioane de dolari prin furt si frauda

cutie iphone furat

  Conform investigatiei unitatii eCrime, cetateanul chinez si sotia sa au pus bazele unei afaceri ce avea in centru operatorii de telefonie mobila si subventiile pentru smartphone-uri sau tablete. El platea oameni ai strazii sa incheie abonamente de telefonie mobila si sa cumpere terminale la preturi de pana in 200$, pe care mai apoi le trimitea spre vanzare in China.

  In baza acestui aranjament, chinezul cumpara un terminal cu 200$ de la operatori si il vindea cu 1000$ in China dupa trimiterea la contacte locale, diferenra reprezentand profitul sau. In baza unei asemenea scheme de fraudare a operatorilor de telefonie mobila, ale caror abonamente nu mai erau platite de oamenii strazii, chinezul a cumulat o avere de 2.5 milioane de dolari in doar cativa ani de zile.

  Practic fraudarea operatorilor de telefonie mobila a generat extrem de multi bani pentru chienz si la fel de multi pentru asociatii sai, intreaga operatiune fiind inchisa in 2013. Detalii suplimentare despre modul sau de lucru, dar si alte informatii privind probleme similare din SUA veti gasi in articolul original publicat de catre cei de la Wired.