iOS 8.3 permite dezactivarea 3G cu un buton dedicat!

iOS 8.3 dezactivare 3G

  iOS 8.3 este disponibil din cursul acestei seri pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri, iar una dintre noutatile importante aduse pentru utilizatori este optiunea de a dezactiva conexiunile 3G. De mai bine de 2 ani de zile compania Apple a interzis utilizatorilor sa dezactiveze conexiunile 3G prin eliminarea butonului dedicat, insa acum functia este disponibila. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, in aplicatia Configurari a iOS 8.3 beta 1 avem disponibil un sub-meniu Voice & Data care ne permite sa dezactivam conexiunile 3G si sa activam conexiuni 2G la nevoie.

iOS 8.3 permite dezactivarea 3G

  Aceasta optiune este in mod normal disponibila pentru operatorii de telefonie mobila care nu sunt certificati de Apple si nu vand oficial iPhone-uri, dar acum o am disponibila pe Orange Romania. Desi optiunea de dezactivare a 3G in iOS 8.3 este disponibila acum, nu stiu deocamdata daca ea va ramane acolo pana in momentul lansarii oficiale a acestei versiuni a sistemului de operare. Logica in eliminarea butonului pentru dezactivarea 3G are la baza obligarea utilizatorilor sa foloseasca retele de date de mare viteza pentru a cheltui bani pe abonamente de date sau trafic suplimentar.

  In aceasta idee, imi vine greu sa cred ca Apple isi va schimba strategia si ne va permite permanent incepand cu iOS 8.3 sa dezactivam conexiunile 3G, insa ramane sa vedem ce se va intampla cand aceasta versiune a sistemului de operare va fi disponibila.