iOS 8.3 beta 3 mentine o functie importanta

iOS 8.3 beta 3 dezactivare 3G

  Lansarea iOS 8.3 beta a adus pentru utilizatori o functie importanta ce a fost eliminata de catre compania Apple cu mai bine de jumatate de an in urma, ea permitandu-ne sa dezactivam conexiunile 3G/4G pentru a activa 2G in situatiile necesare. Desi un Carrier Bundle Update al Orange Romania dezactiva aceasta functie si am crezut ca iOS 8.3 beta 3 nu o va mai avea disponibila, ei bine iata ca ea este in continuare prezenta in aplicatia Settings, Configurari.

  Dupa cum puteti vedea din imaginea de mai sus, in meniul Cellular, Date Celulare, al aplicatiei Settings, Configurari, inca exista optiunea pentru a dezactiva datele celulare si a alege o conexiune 2G/3G/4G pentru utilizarea in iPhone-urile voastre. V-am spus deja ca folosind inteligent optiunea 2G puteti creste autonomia bateriei iPhone-urilor voastre cu pana la 2 ore in anumite situatii, astfel ca prezenta sa in iOS 8.3 beta 3 este de bun augur pentru noi.

  Acum sa explic putin de ce optiunea de a activa conexiunile 2G este utila, deoarece unii au inteles gresit situatia. Conexiunile 3G si 4G consuma foarte multa energie a bateriei, in principal deoarece semnalul este slab, fluctueaza, iPhone-ul il cauta constant si consuma foarte multa baterie, in special cant stati in casa. Mai mult decat atat, apelurile voce facute pe retelele 2G au in multe conditii calitate mai buna si nu se intrerup deoarece acoperirea 2G in Romania este mult mai buna decat cele 3G sau 4G.

  Acum, in situatia in care va aflati intr-o locatie in care aveti Wi-Fi la indemana si petreceti mult timp acolo(casa, serviciu, scoala, etc), activarea 2G va poate imbunatati serios autonomia bateriei. In aceste situatii nu folositi oricum 3G/4G si mentinerea lor active nu are absolut niciun rost decat pentru a va consuma aiurea bateria terminalelor, asa ca utilizarea 2G-ului este recomandabila, asta daca va intereseaza sa aveti cat mai multa autonomie.

  Acestea fiind spuse, sper ca ati inteles de ce recomand eu utilizarea 2G.

20 COMENTARII

  1. Si pe softurile vechi se poate activa functia dar iti trebuie cateva aplicatii. Se sterg toate overrides…plist din folderul bundle de pe telefon si iti apare functia 2g/3g/lte

  2. Pe 4G, push email, vorbit 1 oră, câteva minute de Facebook, câteva mesaje (text sau im) se consumă cam 60-70% din baterie pe 5s și pe 6 (vreo 30-40% pe 6+) deci de ce să ții telefonul pe 2G?!

  3. Pentru cei ce intreaba ca ce poti face cu 2g. Pentru mine este foate important deoarece pot sa primesc notificari si mesaje prin intermediu imessage, e-mailuri si mai multe lucruri de genu. Chiar si din aplicatia idevice.ro functioneaza detul de bine pe 2g.

  4. Pentru ca pe iphone 5 folosit normal pe 3g este posibil sa te tina bateria o zi maxim in cazuri bune, pe de alta parte pe 2g bateria te tine o zi fara probleme.

  5. Nu stiu, mai citeste odata articolul, poate afli. Pe iPhone 6 Plus poti ajunge pana pe la 15 ore de utilizare si 3zile+ de autonomie, fata de 10 – 11 ore si 2 zile.

  6. Bateria este cel mai neplăcut aspect al telefoanelor din zilele noastre. Aș vrea ca tehnologia să ne aducă o autonomie de măcar 1 săptămână; din păcate am ajuns în situația de a încărca telefonul zilnic (uneori de 2 ori pe zi) or dacă tot îl bag în priză seara, măcar să mă “răsfăț” cu vitezele 4G pe timpul folosirii sale.

  7. N-ar fi mai simplu să folosești un 1100 dacă tot dezactivezi funcțiile telefonului? În felul acesta poți ajunge și la 2 săptămâni de autonomie.

  8. Sunt foarte multe functii de care unii oameni nu au nevoie. Pentru ce sa le tii active daca nu le folosesti si iti strica experienta de utilizare? Doar ca sa le spui ca le ai?

  9. Dacă las telefonul pe masă fără să verific decât timpul din când în când, bateria ajunge să țină chiar 4-5 zile.
    Dar pentru aceasta prefer să folosesc un ceas, nu am nevoie de smartphone.
    Dacă ai fi spus ceva despre busolă, ți-aș fi dat dreptate, dar 3/4G este o funcție esențială a unui telefon (ba chiar există rețele de telefonie care au eliminat cu totul 2G).
    Eu nu contest dreptul nimănui de a cumpăra și de a folosi ceea ce-și dorește însă mi se pare neserios să vrei pe telefon funcții pe care să le ții închise ca să ai încă o oră de baterie (care nu contează pentru ca oricum bagi telefonul seara la încărcat).

    Dacă pe 2G ar ține bateria 2 săptămâni, aș fi primul care să vreau această posibilitate; însă pentru câteva minute în plus n-am niciun motiv să renunț la 4G sau la HD voice.

  10. Dacă eu – cititorul – n-am înţeles ce explici tu – bloggerul – înseamnă că tu eşti cel care nu a reuşit să transmită informaţia corect.

    Nu ne spui tu în articol că pe 2G telefonul are o autonomie mai mare cu (doar) 2 ore? Să zicem că ar conta orele acelea însă ar fi util să mergi mai departe şi să ne arăţi de ce ar fi atât de important să se descarce telefonul la 12 seara în loc să se descarce la 10 (când deja ai putea să-l scoţi de la încărcat pentru a te pregăti de somn) şi cum e mai bună o convorbire pe 2G – unde nu ai HD Voice – faţă de o convorbire cu HD Voice.
    Unde mai pui că acasă/la birou ai un pc/tabletă/telefon fix (sau ai putea avea) deci nu are niciun rost să te chiorăşti la telefon (ca să nu mai amintim că ai şi prize).

    Sunt extrem de deschis la alte păreri însă nu văd logica de a folosi un telefon ale cărui funcţii esenţiale sunt dezactivate.

  11. Am instalat 8.3 beta 3, il tin mai mult pe 2G si, de vreo 2-3 zile tine foarte putin bateria, abia abia imi ajunge de dimineata pana seara. Inainte, de dimineata pana seara, se descarca 40-50%. Ce s-a intamplat oare? Foloseam aceleasi aplicatii si inainte si acum.