iOS 8.3 beta 3 mentine o functie importanta

iOS 8.3 beta 3 dezactivare 3G

  Lansarea iOS 8.3 beta a adus pentru utilizatori o functie importanta ce a fost eliminata de catre compania Apple cu mai bine de jumatate de an in urma, ea permitandu-ne sa dezactivam conexiunile 3G/4G pentru a activa 2G in situatiile necesare. Desi un Carrier Bundle Update al Orange Romania dezactiva aceasta functie si am crezut ca iOS 8.3 beta 3 nu o va mai avea disponibila, ei bine iata ca ea este in continuare prezenta in aplicatia Settings, Configurari.

  Dupa cum puteti vedea din imaginea de mai sus, in meniul Cellular, Date Celulare, al aplicatiei Settings, Configurari, inca exista optiunea pentru a dezactiva datele celulare si a alege o conexiune 2G/3G/4G pentru utilizarea in iPhone-urile voastre. V-am spus deja ca folosind inteligent optiunea 2G puteti creste autonomia bateriei iPhone-urilor voastre cu pana la 2 ore in anumite situatii, astfel ca prezenta sa in iOS 8.3 beta 3 este de bun augur pentru noi.

  Acum sa explic putin de ce optiunea de a activa conexiunile 2G este utila, deoarece unii au inteles gresit situatia. Conexiunile 3G si 4G consuma foarte multa energie a bateriei, in principal deoarece semnalul este slab, fluctueaza, iPhone-ul il cauta constant si consuma foarte multa baterie, in special cant stati in casa. Mai mult decat atat, apelurile voce facute pe retelele 2G au in multe conditii calitate mai buna si nu se intrerup deoarece acoperirea 2G in Romania este mult mai buna decat cele 3G sau 4G.

  Acum, in situatia in care va aflati intr-o locatie in care aveti Wi-Fi la indemana si petreceti mult timp acolo(casa, serviciu, scoala, etc), activarea 2G va poate imbunatati serios autonomia bateriei. In aceste situatii nu folositi oricum 3G/4G si mentinerea lor active nu are absolut niciun rost decat pentru a va consuma aiurea bateria terminalelor, asa ca utilizarea 2G-ului este recomandabila, asta daca va intereseaza sa aveti cat mai multa autonomie.

  Acestea fiind spuse, sper ca ati inteles de ce recomand eu utilizarea 2G.