WhatsApp Messenger – apeluri VoIP disponibile tuturor

WhatsApp Messenger VoIP

  WhatsApp Messenger va avea disponibila din cursul acestui an o noua functie care ne va permite sa efectuam apeluri voce VoIP direct din propriile terminale iPhone. Am vazut deja cum functioneaza sistemul de apeluri VoIP in WhatsApp Messenger, iar acum aflam ca WhatsApp a activat optiunea in mod public pentru utilizatorii din lumea intreaga. Inainte sa va entuziasmati prea tare trebuie sa va spun ca deocamdata doar posesorii de terminale Android vor putea accesa fara restrictii functia de apeluri VoIP a WhatsApp Messenger daca au cea mai recenta versiune a aplicatiei.

  Doar cei cu Android 4.4 sau Android 5.0 beneficiaza de noua optiune, vechile versiuni ale sistemului de operare fiind aparent incompatibile cu sistemul implementat in WhatsApp Messenger. Folosind aceasta functie de apeluri VoIP, utilizatorii interesati vor putea efectua apeluri telefonice prin internet oriunde in lume, dar numai cu alti utilizatori ai WhatsApp Messenger. In momentul de fata aplicatia WhatsApp Messenger ne ofera optiunea de a plasa apeluri telefonice catre orice persoana folosind reteaua unui operator de telefonie mobila, insa in viitor totul se va schimba.

  Cei de la WhatsApp nu au anuntat oficial cand ar urma sa ofere tuturor posesorilor de smartphone-uri functia de apeluri VoIP prin propria aplicatie, insa probabil nu va mai trece mult timp. Recent WhatsApp a lansat WhatsApp Web, un serviciu care permite folosirea unui calculator pentru a vorbi prin WhatsApp Messenger, insa oficial el nu este disponibil si pentru iPhone. V-am aratat ieri cum activati WhatsApp Web pe iPhone, insa indisponibilitatea sa oficiala ar putea indica faptul ca functia de apeluri VoIP ar putea fi disponibila mai tarziu in iOS.