Apple Watch permite trimiterea de mesaje secrete

apple watch secretApple Watch permite trimiterea de mesaje secrete multumita modului in care a fost gandita aplicatia sa pentru afisarea email-urilor, astfel ca utilizatorii priceputi pot trimite email-uri cu continut ce nu poate fi afisat pe alte terminale. “Functia” oferita de catre Apple Watch are la baza o formatare speciala a continutului folosind cod HTML, astfel ca trebuie sa stiti exact ce faceti pentru a putea folosi acest mic truc si a trimite mesaje pe care doar anumite persoane le pot vizualiza.

Totul are la baza faptul ca aplicatia Mail pentru Apple Watch afiseaza doar textele clare din mesaje, ignorand codurile HTML complexe si imaginile, pentru a nu consuma prea multa energie, astfel ca un mesaj clar, ascuns intr-un cod HTML poate fi afisat. In mod normal email-urile contin cod HTML si elemente in text clar care au continutul determinat cu codul Content-Type : text/html si text/plain.

Usually the Watch displays only the plain text part of your email. This happens because of a quirk. When the Watch notices a remote image in your email, it considers the HTML too complicated, so it shows the plain text version instead. For reference, a remote image is an image that isn’t embedded in the email, but instead loaded from a server using a standard <img> tag—99% of images in emails are loaded this way. Remember, we’re displaying email on a watch here, folks. It needs to be simple!

Pentru ca Apple Watch este special, el inlocuieste metoda clasica de afisare cu text/watch-html in ideea de a inlocui codul complex sau elementele HTML nesuportate, astfel ca doar textele vor fi afisate, fara alte coduri. Pentru a trimite un email compatibil cu ceea ce afiseaza Apple Watch, va trebui sa folositi un serviciu special care permite marcarea continutului cu text/watch-html, iar acest lucru nu este usor de gasit.

Daca totusi sunteti interesati sa incercati totul, puteti utiliza PutsMail si puteti trimite email-uri cu mesaje ascunse catre prietenii vostri, ele nefiind vizible pe terminalele mobile, nici pe iPhone-urile care proceseaza continutul.