Apple inca negociaza cu partenerii Apple Music pentru lansarea serviciului

Apple MusicApple Music este primul serviciu de streaming audio creat de catre compania Apple in baza Beats Audio, iar cei din Cupertino intentioneaza sa il prezinte in cadrul WWDC 2015, daca vor avea acordul partenerilor. Pentru ca noul produs este atat de important pentru Apple si pentru ca existenta a cat mai multor artisti in sistem este esentiala pentru succesul sau, compania Apple inca negociaza cu diversi parteneri incheierea de acorduri pentru retransmiterea pe internet a creatiilor artistilor reprezentati de catre ei.

Partenerii Apple Music incearca sa obtina de la Apple mai multi bani decat obtin de la Spotify in momentul de fata, competitorul Apple oferindu-le marilor case de discuri 55% din abonamentul sau lunar de 9.99 dolari. De la Apple casele de discuri vor 60% din incasarile totale, insa asta in conditiile in care partenerii Apple care publica divers alt continut in iTunes Store obtin doar 15% din incasari.

Avand in vedere ca Apple urmeaza sa isi lanseze serviciul Apple Music cu un abonament lunar de 10 dolari, dar si cu o perioada de proba de 3 luni de zile, compania din Cupertino ar incasa mai putini bani decat Spotify in urma intelegerilor. Desigur ca pentru Apple aceasta nu ar fi o problema chiar atat de mare, avand in vedere ca ea este interesata de vanzarea de smartphone-uri, iar acest serviciu ar ajuta-o enorm sa isi indeplineasca planul.

Just days before Apple Inc. plans to reveal a music streaming service, the company is still negotiating with record labels over terms. The labels are pushing to get a larger chunk of revenue than they receive under their current deals with Spotify Ltd., a competing streaming service, people familiar with the negotiations said.

Apple intentioneaza sa lanseze Apple Music intr-o multitudine de tari de pe glob chiar din prima zi, el urmand a fi secondat si de un iTunes Radio care va fi extins intr-o multitudine de alte locatii decat cele in care este disponibil acum. Totul urmeaza sa fie anuntat in cadrul WWDC 2015, care va incepe pe 8 iunie, toate noutatile legate de el urmand a fi disponibile pe iDevice.ro!

Nu uitati ca luni incepand cu ora 20:00 va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce ne prezinta Apple nou in legatura cu iOS 9, OS X 10.11, Apple Music si multe altele!