iPhone 6C – ecran de 5 inch, chip A8, Apple Pay si Touch ID

iPhone 6C A8 Touch IDiPhone 6C cu ecran de 5 inch ar urma sa ajunga pe piata in luna noiembrie daca unul dintre cele mai recente zvonuri legate de viitorul terminal Apple este de crezut, americanii fiind interesati sa adauge o noua diagonala in linia de smartphone-uri existente.

Separat de aceasta crestere a diagonalei, iPhone 6C ar urma sa vina inclusiv cu chip-ul A8 folosit de catre Apple in actualele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, acesta fiin suficient de puternic pentru a-i oferi performantele de top pe care viitorii sai utilizatori le asteapta cu nerabdare.

Pentru ca avem un chip A8 in iPhone 6C, se pare ca vom avea inclusiv sistemul Touch ID care va permite protejarea datelor din terminale cu ajutorul amprentelor, in interiorul chip-ului A8 existand un chip enclava care securizeaza datele privind scanarile amprentelor degetelor noastre.

Legat de chip-ul A8 este si Apple Pay, iar iPhone 6C ar urma sa aiba aceasta tehnologie incorporata, compania Apple fiind hotarata sa aduca sistemul de plati mobile si pe un nou dispozitiv pentru a extinde baza de utilizatori ai serviciului, mai ales ca el va fi oferit in noi tari.

Toate aceste schimbari ar urma sa vina fara o schimbare pentru carcasa dispozitivului, ea putand ramane in continuare din plastic pentru a oferi optiunea de a cumpara un iPhone colorat, acesta fiind foarte cautat in special de catre femeile interesate de smartphone-urile de acest gen.

Foxconn a angajat 100.000 de oameni pentru a fabrica iPhone 6S, iPhone 6S Plus si iPhone 6C, astfel ca Apple are tot suportul partenerilor sai, insa ramane doar de vazut daca terminalul va fi intr-adevar lansat pe piata de catre cei din Cupertino.